30 jaar onafhankelijk in boeken

Boekpresentatie Max Hermens - Het verdwijnen van Ferdi Heijen

13
Juni

Op donderdag 13 juni presenteert Max Hermens in onze boekhandel zijn debuutroman 'Het verdwijnen van Ferdi Heijen', uitgegeven bij Ambo|Anthos. Eerder publiceerde Hermens al een chapbook, 'Toch zonken ze niet', bij Wintertuin.

De avond zelf zal worden omlijst met voordrachten van schrijver Willem Claassen, dichter Merlijn Huntjens & redacteur Linda Visser. 

U bent van harte welkom!

Max Hermens (1991) is schrijver en docent Creative Writing. Hij publiceerde eerder werk in onder meer De Gids, Das Magazin en De Optimist. Met zijn chapbook Toch zonken ze niet oogstte hij veel lof. Het verdwijnen van Ferdi Heijen is zijn debuutroman. Hij groeide op in een klein Limburgs dorp.

Het verdwijnen van Ferdi Heijen
Als een verwaarloosd kind plotseling verdwijnt staat alles op scherp in dit beklemmende debuut over het wegkwijnende boerenbestaan.

Op een hete zomerdag verdwijnt de twaalfjarige Ferdi Heijen tussen het mais. Niemand uit de boerengemeenschap lijkt zich om zijn lot te bekommeren, en het waarom van zijn verdwijning is onduidelijk. Dorpsbewoners vertellen een voor een wat ze die dag hebben gezien en gehoord. Hun caleidoscopische verslaglegging toont een gesloten wereld die langzaam in verval is geraakt. Ondanks de sociale controle lijkt werkelijke verbinding tussen de dorpsbewoners te ontbreken. Hoe kan een kind zomaar ongezien verdwijnen?

Het verdwijnen van Ferdi Heijen is een indringende vertelling waarin het kwijnende plattelandsleven in al zijn facetten invoelbaar wordt gemaakt. Een boer moet noodgedwongen zijn land verpachten, een Poolse arbeidsmigrant knapt de rotklussen op, kinderen hebben weinig toekomstperspectief en de buitenstaanders die iets voor hen willen betekenen komen er nauwelijks tussen. Samen vormen ze een zieltogende gemeenschap die zich staande probeert te houden in een snel veranderende wereld.

Terug naar overzicht