30 jaar onafhankelijk in boeken

BOEKHANDEL ROELANTS' VAKANTIESTEK BIJ UITSTEK!

We verhuren voor een week of een weekend of zolang als u wilt, het rustieke vrijstaande landhuisje van Boekhandel Roelants in de Belgische Ardennen. Het ligt in het dorpje Daverdisse. Hier is de laatste 40 jaar weinig veranderd. Een weekend (vrij-ma) of een midweek (4 nachten) kost 375,- en een week 500,-. De schoonmaak kost 60,- en moet u ter plaatse aan Isabelle betalen. Het houten huis heeft 2 verdiepingen (+ een keldertje) met boven 2 ruime slaapkamers (1x twee bedden en 2x een tweepersoonsbed) voor max. 4/5 personen. Beneden is nog een slaapkamer. Op de gang boven staat een extra bed.

Er is een tv-/leeskamer en er is een zit-/eetkamer met een keuken. De keuken is goed uitgerust met oven, magnetron, koffiemachine, broodrooster, afwasmachine, enz. U hoeft geen potten of pannen, bekers of glazen mee te nemen. Er is maar 1 wc in huis, namelijk in de badkamer boven. Daar vindt u ook de wasmachine. Ook is er in het huis internet door middel van WiFi. In de garage staat een ping-pong tafel, die u zo naar buiten kunt rijden om in de buitenlucht lekker een balletje te slaan. Er is centrale verwarming, zodat u in elk jaargetijde comfortabel kunt "overwinteren"! In de zitkamer staat ook een ouderwetse, grote houtkachel. 's Winters kan het koud zijn. Het huis heeft (behalve dus cv en een houtkachel) dubbelglas. De woonoppervlakte is ongeveer 100m2 en de tuin 1000m2. Er is geen openbaar vervoer. We hebben één mountainbike. Beneden staan radio, cd-speler, tv en er is een dvd-speler.

U kijkt uit - vanaf 300m hoogte - over de huizen en het kerkje van Daverdisse en het hotel. Direct uit huis maakt u de mooiste wandelingen en fietstochten. De kerk is nog dagelijks "in bedrijf".

In Wellin (op 8 km) zijn twee supermarkten en vlakbij het pleintje van Wellin vindt u twee bakkers en een goede slager/traiteur Lefebvre. Ook is er een kranten-/tijdschriftenzaak. Daar kunt u 's morgens de Standaard, de Morgen, Le Monde en Le Figaro kopen. Er zijn 3 restaurants. Wij vinden La truite d' argent de leukste... Le Papillon heeft overigens een "bib gourmant" van de Guide Michelin.

Daverdisse ligt op het knooppunt van twee snelstromende riviertjes; de Almache (op 5 min. lopen van het huis) en de Lesse (op 10 min. lopen). 

Naar Hotel ("3 huisjes" in de Guide Michelin) restaurant Le Moulin de Daverdisse - de Guide Michelin geeft het restaurant een "Bib gourmand" - is minder dan 10 minuten lopen; heerlijk voor het avondeten. Monsieur staat in de keuken en mevrouw ontvangt de gasten. Twee (van de zes) kinderen helpen in de bediening. 

Er is in deze streek eigenlijk weinig anders te doen dan lezen en fietsen - verhuur van mountainbikes vlakbij de kerk, maar de onze mag u ook gebruiken - pingpongen en/of de natuur in. Er is een tennisbaan maar die ligt er tamelijk zieltogend bij. Wel kunt u paardrijden en kayakken in de directe omgeving. En in het huis zelf vindt u natuurlijk een goed gevulde boekenkast!

Een aardig uitje in de buurt is de gang naar Redu met haar twee Nederlandse en 10 Franse antiquariaten. Met de fiets naar Redu is met enig stevig klimwerk prima te doen (6-7 km). Er zijn daar diverse restaurants en cafes, goed voor een omelette met een glas wijn. Het middeleeuwse stadje Bouillon ligt op een half uur autorijden, evenals het Franse Charleville-Mezieres waar - volgens vaste gasten - sporen van Verlaine en Rimbaud zijn te vinden. Brussel ligt op een klein uur. Nabij Dinant is een prachtig openbare gelegen "koninklijke" golfbaan.

Meer informatie of een vakantie boeken? Stuur een mailtje aan wouter@roelants.nl.