30 jaar onafhankelijk in boeken


ROELANTS: EEN FAMILIE IN BOEKEN 

Al sinds 1970 is onze boekhandel gevestigd aan de gezellige Van Broeckhuysenstraat te Nijmegen. Vroeger een wat groezelige staat, tegenwoordig een broeinest voor creatieve ideeën en gezellige winkels. En één onafhankelijke boekhandel.

Wouter (1954) was ruim 28 jaar eigenaar van de boekhandel, door woelige maar vooral erg veel leuke perioden. Inmiddels heeft zoon Julius (1994) het stokje overgenomen - wellicht de jongste eigenaar van een boekhandel in Nederland (en omstreken?). De toekomst is verzekerd! 

De naam Roelants gaat ver terug in de wereld van de boeken. Al in 1846 richtte Julius’ betovergrootvader H.A.M. Roelants een uitgeverij en later ook drukkerij op. Tot 1999 is deze gevestigd geweest aan de Lange Haven in de binnenstad van Schiedam. Beroemde uitgaven zijn de dichtbundel Snikken en Grimlachjes van Piet Paaltjens en de eerste vertalingen van Charles Dickens. In de Tweede Wereldoorlog werd ook illegaal Het Parool gedrukt in de late uren. 

Wouter maakte begin jaren ’80 de overstap naar Nijmegen. Met inmiddels ruim 40 jaar historie in Nijmegen is Roelants hier een gevestigde naam geworden. Met nu de tweede generatie in de zaak is ook Roelants in Nijmegen een familiebedrijf geworden.

Moderne en klassieke literatuur, moderne en klassieke filosofie, geschiedenis, current affairs, biografieën, kookboeken, tentoonstellingscatalogi, moderne kunst, fotoboeken en dat alles in zowel het Nederlands als het Engels: u vindt het allemaal in onze boekhandel, en ook steeds meer op Roelants.nl. Op de zopas verbouwe tussenverdieping groeit de Engelstalige afdeling gestaag, waar menig student te vinden is. In het souterrain van De Oude Mol - zoals de boekhandel ook nog steeds genoemd wordt - bevindt zich de kunstafdeling, kasten vol Engelstalige non-fictie en ook nog steeds veel ramsj. Nieuwste binnenkomers: Frans- en Duitstalige literatuur.

Wij zijn trots op onze zelfstandigheid. Elk boek wordt met zorg door onszelf uitgezocht. Wij zijn nadrukkelijk geen lid van een inkooporganisatie, zoals Libris of Bruna. Wij hopen dat nog vele jaren zo te houden...

OPENINGSTIJDEN:

Maandag             11.00 - 18.00
Dinsdag               10.00 - 18.00
Woensdag           10.00 - 18.00
Donderdag         10.00 - 18.00
Vrijdag                 10.00 - 18.00
Zaterdag             09.30 - 17.30
Zondag                12.00 - 17.00


Contactformulier