Boeken | Books | Bücher | Livres


ROELANTS: ZELFSTANDIGE & ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL SINDS 1970

Al sinds 1970 is onze boekhandel gevestigd aan de gezellige Van Broeckhuysenstraat te Nijmegen. Vroeger een wat groezelige staat, tegenwoordig een broeinest voor creatieve ideeën en gezellige winkels. En één onafhankelijke boekhandel.

Wouter (1954) was ruim 28 jaar eigenaar van de boekhandel, door woelige maar vooral erg veel leuke perioden. Inmiddels heeft zoon Julius (1994) het stokje overgenomen - wellicht de jongste eigenaar van een boekhandel in Nederland (en omstreken?). De toekomst is verzekerd! 

Moderne en klassieke literatuur, moderne en klassieke filosofie, geschiedenis, current affairs, biografieën, kookboeken, tentoonstellingscatalogi, moderne kunst, fotoboeken en dat alles in zowel het Nederlands als het Engels: u vindt het allemaal in onze winkels, en ook steeds meer op onze website. Op de tussenverdieping groeit de Engelstalige afdeling gestaag, waar menig student te vinden is. In het souterrain van De Oude Mol - zoals de boekhandel nog steeds genoemd wordt - bevindt zich de ramsj-afdeling met veel prachtige literatuur voor weinig geld. Nieuwste binnenkomers: Frans- en Duitstalige literatuur.

De boekhandel wordt met z'n zevenen gerund:
Julius - Eigenaar - Literatuur & economie
Wouter & Marianne - Ramsj, Franstalige literatuur & filosofie
Sanne - Engels- en Spaanstalige literatuur
Mira - (Engelse) Literatuur
Jolanda - Klassieke muziek
Fien - Nederlandse literatuur

Wij zijn trots op onze zelfstandigheid. Elk boek wordt met zorg door onszelf uitgezocht. Wij zijn nadrukkelijk geen lid van een inkooporganisatie, zoals Libris of Bruna. Wij hopen dat nog vele jaren zo te houden...


Contactformulier