30 jaar onafhankelijk in boeken

Lezing Frank Westerman - Zeven dieren bijten terug

09
Juli

Op dinsdag 9 juli bezoekt journalist en schrijver Frank Westerman onze boekhandel. Hij zal spreken over zijn nieuwe boek: Zeven dieren bijten terug, een beestenboek met een hedendaagse urgentie.

U bent van harte welkom! De lezing begint om vijf uur 's middags. Gelieve u aan te melden in de boekhandel of per mail.

Zeven dieren bijten terug
Wie de bewoonde wereld verlaat, krijgt oog voor de dieren. Op reis noordwaarts in het kielzog van Willem Barentsz ontmoet Frank Westerman zeven magnifieke beesten: de lemming, de narwal, de paling, de ijsbeer, de rotgans, het rendier en de koningskrab. Terwijl wij de temperatuur op aarde opvoeren, houden zij ons een spiegel voor. Met z’n zevenen drukken ze ons met de neus op de feiten. De inzet is hoog: wat kunnen wij van deze dieren opsteken?

In Zeven dieren bijten terug zijn de Hollandse ijszeeverkenners van de zestiende eeuw de randfiguren. Hun overwintering in het Behouden Huys op Nova Zembla is het decor van een boek over leven en dood in de eenentwintigste eeuw. In een sprankelende stijl waaiert dit reisverslag uit van Texel en Terschelling tot voorbij de Noordkaap. Onderweg raakt de lezer gebiologeerd door de overlevingskunst en de doodsstrijd van zeven pooldieren. Hun lot blijkt onlosmakelijk verbonden met het bestaan op onze eigen breedtegraad.

Zeven dieren bijten terug is een eigentijds bestiarium: een beestenboek met een bijtende urgentie.

Frank Westerman (1964) is schrijver en journalist. Hij verwierf grote bekendheid met De graanrepubliekIngenieurs van de zielEl Negro en ik (bekroond met De Gouden Uil), Ararat, Stikvallei, Een woord een woord (bekroond met zowel de Brusseprijs als de Bob den Uyl-prijs) en recentelijk De kosmische komedie en Te waar om mooi te zijn. Zijn werk verschijnt in zeventien talen.

Terug naar overzicht