30 jaar onafhankelijk in boeken

In gesprek met Jan Bransen - Over hoop in een turbulente wereld

12
April

Op vrijdag 12 april ontvangen wij Jan Bransen, die met u in gesprek zal gaan naar aanleiding van zijn nieuwe boek 'En nu? De mens als bedreigde diersoort.' Het thema van de avond zal zijn: Hoop in een turbulente wereld. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

We stapelen crisis op crisis. De problemen zijn onderhand zo groot dat de constatering voor de hand ligt dat ook de mens een bedreigde diersoort is. De hoogste tijd, dus, om daar nu eindelijk eens iets aan te doen. Maar wat dan? En hoe? Ga filosoferen, zegt Jan Bransen. Want we moeten anders leren denken. En we moeten betere vragen leren stellen. Aan de hand van elf hoognodige mentaliteitsveranderingen nodigt 'En nu?' je uit om vooral zelf op onderzoek uit te gaan. Filosofie is immers een gezamenlijke bezigheid. Dus, hup, je stoel uit. Ga iets doen. Ga de straat op. Luister. En spreek. Want woorden zijn daden.

Als een ware Socrates zet Jan Bransen zijn lezers aan om zelf te denken. En dat doet hij in een glasheldere en zeer toegankelijke stijl.’

Jan Bransen (1958) is hoogleraar filosofie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Met Laat je niets wijsmaken (2013) won hij de Socrates Wisselbeker, de prijs voor het meest prikkelende filosofieboek. Ook zijn Word zelf filosoof, onlangs heruitgebracht bij ISVW uitgevers, was genomineerd voor deze prijs. Daarnaast publiceerde hij in het Nederlands onder meer Filosofie en ironie (1992; herdruk in 2012), Drie modellen van het menselijk handelen (1999). Hij is oprichter van het tijdschrift Philosophical Explorations en columnist van iFilosofie.

Toegang vrij, graag aanmelden in de boekhandel of per mail.

Terug naar overzicht