Al uw boeken gratis ingepakt voor de feestdagen - ook op Roelants.nl!

De Reynaert: in gesprek met Frits van Oostrom

14
Juni

Leven met een middeleeuws meesterwerk

Van den vos Reynaerde geldt als hét meesterwerk van onze middeleeuwse letterkunde, en misschien wel van de hele Nederlandse literatuur. Wat is het geheim van deze klassieker, die in elke tijd ook leest als een moderne roman, en die zoveel heeft betekend voor zovelen?

Met de eruditie van de kenner en het enthousiasme van de liefhebber besloot Frits van Oostrom om een boek te wijden aan de Reynaert, met het doel te laten zien wat deze tekst zo uniek maakt voor al die generaties lezers en onderzoekers die – soms op het obsessieve af – met de Reynaert hebben geleefd. En uiteindelijk gaat het ook over Van Oostroms eigen levenslange omgang met onze beroemdste middeleeuwer: een vos.

Ter gelegenheid van het verschijnen van Van Oostroms nieuwe boek komt hij op woensdag 14 juni naar Nijmegen. Universitair Hoogleraar Johan Oosterman gaat met hem in gesprek over de rol die de Reynaert nog steeds speelt in de Nederlandse literatuur & Middeleeuwse geschiedenis.

Het boek verschijnt vrijdag 12 mei en is vanaf die datum te koop. Uiteraard zal het boek ook op de avond zelf verkrijgbaar zijn.

Toegang € 5,-
Kaarten zijn vanaf heden hier verkrijgbaar.

Terug naar overzicht