Vleesfabels

Lobke Faasen


Nederlands | 28-02-2025 | 224 pagina's

9789492847140

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 22,95

 Voorraad
   Op voorraad bij leverancier

   Verzendkosten € 4.95 | Eén euro vanaf € 30,- aan boeken

   Gratis afhalen, elke dag open!




Tekst achterflap

Waarom denken we nog steeds massaal dat vlees gezond is?

We leven in een wereld waarin het consumeren van vlees en zuivel vanzelfsprekend is geworden. Wie minder vlees wil eten, krijgt waarschuwingen over de vermeende risico’s voor de gezondheid. ‘De wereld op zijn kop,’ aldus diëtist Lobke Faasen.

Lobke Faasen ontrafelt in Vleesfabels hoe onze westerse eetgewoonten zich hebben ontwikkeld tot wat het vandaag de dag is. Ze gaat in op diepgewortelde overtuigingen en misvattingen over voeding en de vele voedingsmythes die dagelijks worden verspreid. Hoe zit het echt met het oerdieet, soja, fruitsuikers, vitamine B12, eiwitten en calcium? Met wetenschappelijke onderbouwing maakt Faasen duidelijk waarom een plantaardig voedingspatroon cruciaal is voor onze gezondheid én die van de planeet.

Vleesfabels daagt de lezer uit om de kijk op voeding te herzien en meer bewuste, gezonde en duurzame voedselkeuzes te maken. Het is tijd voor verandering!

Lobke Faasen (1995) is diëtist en gespecialiseerd in plantaardige voeding. Ze zet zich in voor een wereld waarin een plantaardig dieet de norm is en benadrukt in haar pleidooi de voordelen voor de gezondheid en het milieu.

'Op haar unieke wijze neemt Lobke je mee, het boek leest alsof ze tegen je praat: een praktische gids voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in een wereld vol tegenstrijdige voedingsadviezen.'
- Dr. Sabine Käyser, huisarts en kaderhuisarts hart- en vaatziekten

Inhoudsopgave

Voorwoord door Wendy Walrabenstein Inleiding Deel 1. Vanwaar alle verwarring? 1. Voedingswetenschap: harde waarheid of ook maar een mening? 2. Evidence is in the eye of the beholder 3. Het natuurlijke dieet: maar de oermens at toch vlees? 4. Hoe de ontwikkeling van de landbouw ons voedingspatroon drastisch heeft veranderd Deel 2. Wat zegt de wetenschap? 5. Wat is dan precies het gezondste dieet? 6. Hoe volwaardig is een voedingspatroon als je moet suppleren? 7. De eiwitobsessie 8. Sterke botten zonder zuivel 9. De laatste voedingsmythes die ontkracht moeten worden Deel 3. Implementatie 10. Maak perfect niet de vijand van goed Referenties Register

Details

EAN :9789492847140
Auteur: 
Uitgever :Vrije Uitgevers, De
Publicatie datum :  28-02-2025
Uitvoering :Paperback / softback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :240 mm
Breedte :171 mm
Dikte :22 mm
Gewicht :444 gr
Status :Op voorraad bij leverancier
Aantal pagina's :224
Keywords :  dieet;duurzaam eten;duurzaamheid;gezondheid;milieu;plantaardig;vegan;veganistisch;vegetarisch;voeding