Boeken | Books | Bücher | Livres

Het geheim van Raoul Taburin


Nederlands | 01-10-2022 | 96 pagina's

€ 22,50


    Te bestellen bij leverancier   Gratis bezorging vanaf € 20,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen


Tekst achterflap

'De tedere ironie van Jean-Jacques Sempé glanst hier in vol ornaat, zijn facettenoog voor het ridicule is uitzonderlijk.'
- Dirk Leyman in De Morgen

Raoul Taburin, de bekende fietsenverkoper uit Saint-Céron, heeft een geheim. Hij weet alles wat er te weten valt over fietsen, behalve hoe hij erop moet rijden. De ervaren fietsenmaker, dankzij constant vallen en vervolgens als kind fietsen moeten repareren, wordt door iedereen in het dorp bewonderd vanwege zijn vaardigheid en kennis, zozeer dat ze ter ere van hem een fiets zelfs een ‘taburin’ zijn gaan noemen. Niemand kent zijn geheim – zelfs zijn vrouw weet niet dat de grote Raoul Taburin niet kan fietsen.

Als zijn vriend Hervé Figougne, die fotograaf is, aankondigt dat hij graag een foto wil maken van Raoul die met zijn fiets een heuvel afrijdt, moet Raoul eindelijk zijn angsten onder ogen zien, met onverwacht dramatische gevolgen.

Het geheim van Raoul Taburin is een humoristisch, liefdevol verhaal voor jong en oud, geschreven en getekend door Sempé, een van de beroemdste cartoonisten ter wereld.

'Prachtig getekend verhaal van Jean-Jacques Sempé over een fietsenbouwer die niet kan fietsen. Een klassieker van een van de grootste tekenaars van Frankrijk.'
– Joost Pollmann in de Volkskrant (vijf sterren)

‘Klein meesterwerk van de mensheid.’
– A l’écoute des livresDetails

  ISBN :9789492068873
  Auteur: 
  Uitgever :Uitgeverij Oevers
  Vertaler : Kris Lauwerys - Isabelle Schoepen
  Publicatiedatum :  01-10-2022
  Uitvoering :Hardback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :182 mm
  Breedte :227 mm
  Dikte :16 mm
  Gewicht :392 gr
  Status :Te bestellen bij leverancier
  Aantal pagina's :96