Boustany

Sami Tamimi


Nederlands | 19-06-2025 | 320 pagina's

9789464043785

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 34,99

 Voorraad
   Op voorraad bij leverancier

   Verzendkosten € 4.95 | Eén euro vanaf € 30,- aan boeken

   Gratis afhalen, elke dag open!




Tekst achterflap

Het eerste solo-kookboek van de bestsellerauteur van Falastin: een ode aan de Palestijnse keuken en cultuur

** Gezien in o.a. Parool, De Morgen, Knack, Nieuwsblad, De Standaarden NRC **

'Hieruit wil je álles koken' - Margriet

'Vol verrassingen en gerechten die je keer op keer wilt maken.' - Foodies Magazine

‘Teun en ik zijn heel erg enthousiast over dit boek en gaan er met alle luisteraars uit koken.’ – Yvette van Boven en Teun van de Keuken, podcast Etenstijd!

'Een boek over de liefde voor het leven en eten in de Palestijnse cultuur, door Sami’s ogen. [...] Als je je koelkast opendoet, ligt er altijd wel wat wat je kunt maken met dit boek.' - Merijn Tol

'Een bron van inspiratie: om te koken, te verbinden en te begrijpen. Ineen wereld vol ruis bevat dit boek een stem die mij zegt: "Vergeet het land niet. Vergeet de mensen niet."' - Judith Cyrus in Trouw

'Een ode aan de groenten uit zijn jeugd, de rijkdom van de Palestijnse keuken en de kracht van een goedgevulde voorraadkast.'
- culy.nl
 

Boustany is het eerste soloproject van Sami Tamimi, co-auteur van de culinaire klassiekers Falastin, Jerusalem en Ottolenghi: Het Kookboek. In Boustany  – Arabisch voor ‘mijn tuin’ – viert Sami de rijke smaken en tradities van de Palestijnse keuken met meer dan 100 inspirerende vegetarische (en deels vegan) recepten. Van eenvoudige groente- en graangerechten tot geurige linzenfatteh en hartige maaltijden zoals aubergine en kikkererwten in pittige citroensaus: dit zijn de gerechten waarmee Sami opgroeide, smaken die hij liefheeft en deelt in dit boek.

Met Boustany nodigt Sami Tamimi je uit de essentie van de Palestijnse keuken in huis te halen. Of het nu gaat om een ontspannen ontbijt, feestelijke diners of onweerstaanbare zoetigheden, dit kookboek is dé gids voor wie houdt van budgetvriendelijke, krachtige gerechten boordevol verse groenten en authentieke kooktechnieken. Laat je inspireren door Sami’s unieke stijl en breng de ziel van Palestina naar je eigen keuken en eettafel. Boustany is een boek dat je keer op keer uit de kast zult halen.
 

'Dit is mijn droomkookboek. Het zit vol hart en ziel, en Sami's verrukkelijke gerechten. Van al mijn kookboeken zijn die van Sami de enige waar ik echt uit kook.' - Meera Sodha

'Vol met gerechten die oprecht en huiselijk zijn, maar ook gedurfd en levendig. Ik wil alles koken. Er is niets zo mooi als de recepten uit iemands jeugd tot leven brengen. Dit is een geschenk van een boek.' - Diana Henry

'Ik werk al bijna 20 jaar samen met Sami en blijf geïnspireerd door hem. Zijn sublieme smaak en oog voor detail maken zijn gerechten altijd heerlijk. Boustany is een groene schatkamer. Wat een geluk dat we dit prachtige boek hebben.' - Helen Goh



Biografie

Sami Tamimi is geboren en getogen  in Jeruzalem, waar eten al vanaf zijn jeugd een centrale rol speelde. Zijn culinaire reis begon als commis-chef in een hotel in Jeruzalem, waarna hij zich opwerkte tot chef-kok van Lilith, een van de beste restaurants in Tel Aviv in de jaren '90.

In 1997 verhuisde Sami naar Londen, waar hij als chef-kok werkte bij Baker & Spice. Daar introduceerde hij een traiteursectie met een uitgebreide Midden-Oosterse en Mediterrane selectie. In 2002 sloeg hij de handen ineen met Noam Bar en Yotam Ottolenghivoor de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill. Het concept dat Sami en Yotam ontwikkelden – met kenmerkende hartige gerechten en gebak – werd vanaf de eerste dag een groot succes en groeide uit tot meerdere restaurants en een cateringservice in het hart van Londen.


Naast zijn werk als creatief brein bij Ottolenghi en mentor voor jonge chefs, schreef Sami samen met Yotam Ottolenghi de bestsellers Ottolenghi: Het Kookboek en Jerusalem: Het Kookboek. Zijn derde boek, Falastin, co-auteur Tara Wigley, won in 2021 de prestigieuze Fortnum & Mason Cookery Book of the Year Award.


Details

EAN :9789464043785
Auteur: 
Uitgever :Park Uitgevers
Vertaler : Aniek Njiokiktjien
Publicatie datum :  19-06-2025
Uitvoering :Hardback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :282 mm
Breedte :207 mm
Dikte :33 mm
Gewicht :1425 gr
Status :Op voorraad bij leverancier
Aantal pagina's :320