30 jaar onafhankelijk in boeken

Het raadsel Rutte


Nederlands | 19-05-2024 |

9789463823302

Paperback / softback


€ 22,99


 Voorraad

   Te bestellen (langere levertijd)

   Verzendkosten € 4,95 | Gratis bezorging vanaf € 30,-

   Gratis ingepakt!
Korte beschrijving/Annotatie

Rutte lijkt een open boek. Maar achter de schermen is hij anders. Wie is dit politieke dier echt? Dit boek werpt een geheel nieuwe blik op de binnenkant van de langstzittende premier van Nederland.

Tekst achterflap

Ergens in 2024 komt er een einde aan het meer dan dertien jaar durende premierschap van Mark Rutte en daarmee aan een heel tijdperk in de Nederlandse politiek. Al die tijd kwam hij geregeld met de fiets naar zijn werk, haalde heel gewoon een koffietje voor onderweg en laveerde en passant het land glimlachend en opgewekt door crisis na crisis. Mark Rutte lijkt een open boek. Maar achter de schermen is hij anders, kan hij ook emotioneel en hard zijn. Wie is dit politieke dier echt? Wanneer toont hij zijn emoties? Hoe is hij als onderhandelaar tijdens spannende gesprekken over politiek explosieve onderwerpen? Hoe maken mensen hem mee tijdens een internationale crisis? Wat gebeurt er als zijn vrienden in het nauw komen? De ervaren politiek journalisten Ron Fresen en Wilma Borgman hebben Rutte honderden keren gesproken, waargenomen en geanalyseerd. Daarnaast hebben ze betrokkenen gesproken die hem als geen ander jarenlang van heel dichtbij in alle hoedanigheden hebben ervaren: vicepremiers uit alle kabinetten, ministers, belangrijke partijgenoten en vrienden die hem jarenlang achter de schermen van heel dichtbij meemaakten. Het resultaat is het belangwekkende Het raadsel Rutte, dat een geheel nieuwe blik werpt op de binnenkant van de langstzittende premier van Nederland.

Slogan/Promotie

Mark Rutte lijkt een open boek, maar wie is dit politieke dier echt?

Biografie

WILMA BORGMAN werkt sinds 1996 als verslaggever Den Haag voor de NOS. Ze schreef eerder De prijs van de macht. Mark Rutte en de VVD en met Max van Weezel Vrienden tegen wil en dank. RON FRESEN is journalist sinds 1987. Hij was een van de oprichters van de regionale omroep RTV West. Van 2004 tot 2022 was hij werkzaam als verslaggever en later als politiek duider voor de NOS in Den Haag. Hij schreef eerder Acht jaar Achtuur. Leven op het Binnenhof.

Details

EAN :9789463823302
Auteur: 
Uitgever :Balans, Uitgeverij
Publicatie datum :  19-05-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :215 mm
Breedte :135 mm
Dikte :22 mm
Gewicht :322 gr
Status :Te bestellen (langere levertijd)