Boeken | Books | Bücher | Livres

Hoofdzaken belastingrecht

Nederlands | 10-02-2023 | 622 pagina's

€ 72,00

   Te bestellen bij leverancier   Gratis bezorging vanaf € 25,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen


Korte beschrijving/Annotatie

In dit boek worden de hoofdzaken van het Nederlandse belastingrecht en de grondbeginselen van het internationale en Europese belastingrecht behandeld.


Tekst achterflap

In Hoofdzaken belastingrecht worden de hoofdzaken van het Nederlandse belastingrecht en de grondbeginselen van het internationale en Europese belastingrecht behandeld. De volgende onderwerpen komen aan bod: – formeel belastingrecht; – inkomstenbelasting; – loonheffingen; – vennootschapsbelasting; – dividendbelasting; – bronbelasting; – internationaal en Europees belastingrecht; – omzetbelasting; – erf- en schenkbelasting; – belastingen van rechtsverkeer; – belastingen van lokale overheden; – Wet waardering onroerende zaken; – verhouding tussen vennootschappelijke jaarrekening en fiscale aangifte. Dit boek is in de eerste plaats bedoeld voor universitaire en hbo-studenten die een juridische of economische opleiding volgen waarin een algemene inleiding in het belastingrecht verplicht is of als keuzevak gevolgd wordt. Door zijn overzichtelijkheid en toegankelijkheid is het boek ook geschikt voor de praktijk.


Inhoudsopgave

Inhoudsopgave Afkortingen; 0 Inleiding; 1 Formeel belastingrecht; 2 Inkomstenbelasting; 3 Loonheffingen; 4 Vennootschapsbelasting; 5A Dividendbelasting; 5B Bronbelasting; 6A Internationaal en EU-belastingrecht; 6B De invloed van het EU-recht op het belastingrecht; 7 Omzetbelasting; 8 Overige belastingen; 9 De verhouding tussen de (vennootschappelijke) jaarrekening en de (fiscale) aangifte; TrefwoordenregisterDetails

  ISBN :9789462127692
  Uitgever :Boom uitgevers Den Haag
  Publicatiedatum :  10-02-2023
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :248 mm
  Breedte :180 mm
  Dikte :42 mm
  Gewicht :1316 gr
  Status :Te bestellen bij leverancier
  Aantal pagina's :622
  Reeks :  Boom fiscale studieboeken