Boeken | Books | Bücher | Livres | Gratis ingepakt voor de feestdagen!

Gesprekken met opa


Nederlands | 05-04-2022 | 88 pagina's

€ 17,99


    Te bestellen bij leverancier   Gratis bezorging vanaf € 20,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen


Korte beschrijving/Annotatie

Ontroerend kleinood over de lessen van oudere generaties


Tekst achterflap

Terwijl Raoul de Jong het verhaal van zijn Surinaamse voorouders in elkaar puzzelt voor zijn boek Jaguarman, takelt zijn Groningse opa langzaam af. In veel opzichten zijn Raoul en zijn opa elkaars tegenpolen. Opa Ep is een witte man van 90, die zijn hele leven niet hoefde te koken of schoon te maken en die vrouwen niet vertrouwt achter het stuur. Raoul is 35, van kleur, valt op mannen, heeft geen rijbewijs en huilt om films met Julia Roberts. Maar zijn opa is een van de mensen die Raoul zijn leven gaven.

Wanneer Raoul op een dag opa Ep bezoekt in diens nieuwe kamer in een verzorgingstehuis, is hij warriger en breekbaarder dan ooit. Raoul besluit met hem in gesprek te gaan, nu het nog kan. Om de verhalen van zijn opa’s generatie te begrijpen en te bewaren. Met de coronapandemie en de wereldwijde Black Lives Matter-protesten op de achtergrond, praten opa en kleinzoon over leven, dood en alles daartussenin.

Gesprekken met opa, gebaseerd op de stukken die Raoul schreef tijdens zijn opa’s laatste levensjaar, is een warm universum vol levenslessen, liefde, tevreden glimlachen en grote en kleine sprookjes.Details

  ISBN :9789403163413
  Auteur: 
  Uitgever :Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
  Publicatiedatum :  05-04-2022
  Uitvoering :Hardback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :176 mm
  Breedte :128 mm
  Dikte :14 mm
  Gewicht :157 gr
  Status :Te bestellen bij leverancier
  Aantal pagina's :88