Boeken | Books | Bücher | Livres | Gratis ingepakt voor de feestdagen!

Witte zee


Nederlands | 15-06-2021 | 256 pagina's

€ 21,99


    Te bestellen bij leverancier   Gratis bezorging vanaf € 20,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen


Korte beschrijving/Annotatie

Het vervolg op de succesvolle eilandroman 'De onzichtbaren'


Tekst achterflap

Na het grote succes van de roman De onzichtbaren vervolgt Roy Jacobsen met Witte zee zijn epos over een Noorse familie die in de tumultueuze twintigste eeuw een bestaan probeert op te bouwen. In deze los te lezen roman gebruikt hij een nog groter canvas om het verhaal van de familie Barrøy te vertellen.

Noorwegen, 1944. Ingrid is alleen op Barrøy, het eiland dat haar familienaam draagt. De oorlog die tijdens haar jeugd woedde heeft plaatsgemaakt voor een nog ergere strijd en Noorwegen lijdt onder het juk van de nazi’s. Tijdens een zware storm spoelen de lichamen van een gezonken Duits oorlogsschip aan op de kust van het kleine eiland. Tussen de Duitse soldaten bevindt zich de nog levende Russische krijgsgevangene Alexander. Ingrid neemt hem mee naar huis en volledig onverwachts komt er tijdens deze koude wintermaanden een einde aan haar eenzaamheid. Maar op dat moment heeft Ingrid nog geen weet van wat zij zal moeten doorstaan om haar geliefde te beschermen tegen de Duitsers en de Noorse collaborateurs, en welke reis ze zal moeten maken, ver weg van het eiland.
Witte zee is het meeslepende vervolg op de internationale succesroman De onzichtbaren, en een ijzersterke vertelling over een buitengewone liefde tijdens de donkerste periode uit de geschiedenis van Noorwegen.Details

  ISBN :9789403131412
  Auteur: 
  Uitgever :Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
  Vertaler : Paula Stevens
  Publicatiedatum :  15-06-2021
  Uitvoering :Hardback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :222 mm
  Breedte :145 mm
  Dikte :23 mm
  Gewicht :401 gr
  Status :Te bestellen bij leverancier
  Aantal pagina's :256