Boeken | Books | Bücher | Livres

Spookdeeltjes


Nederlands | 23-11-2022 |

€ 11,99


   Te bestellen bij leverancier   Gratis bezorging vanaf € 25,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen


Tekst achterflap

Ze zijn overal om ons heen en toch volstrekt ongrijpbaar: neutrino’s. Alleen al door je duim vliegen elke seconde zo’n honderd miljard van deze spookachtige deeltjes. Daar merk je niks van, omdat ze zich zelden iets aantrekken van andere materie.

Dat maakt het ontzettend lastig om neutrino’s te bestuderen. Om toch een glimp van ze op te vangen, werken natuurkundigen aan megalomane experimenten met kilometers grote detectoren in het zuidpoolijs en op de bodem van de Middellandse Zee.

In Spookdeeltjes vertelt wetenschapsjournalist Dorine Schenk hoe en waarom natuurkundigen alles uit de kast halen om neutrino’s op te sporen. Ze laat zien dat deze mysterieuze deeltjes kunnen helpen bij het oplossen van grote kosmische vraagstukken, zoals wat de aard van donkere materie is en waarom er nauwelijks antimaterie is in het heelal.


Biografie

Dorine Schenk is wetenschapsjournalist en schrijft voor onder andere NRC, New Scientist, Het Parool en Tweakers. Ze studeerde natuurkunde aan de Universiteit van Amsterdam, met astrodeeltjesfysica als afstudeerrichting.Details

  ISBN :9789085717973
  Auteur: 
  Uitgever :Veen Media
  Publicatiedatum :  23-11-2022
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :180 mm
  Breedte :120 mm
  Dikte :10 mm
  Gewicht :110 gr
  Status :Te bestellen bij leverancier
  Reeks :  Pocket Science