30 jaar onafhankelijk in boeken

Struikelmoed in therapie en supervisie


Nederlands | 17-09-2024 | 336 pagina's

9789074241564

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 35,00


 Voorraad

   Verzendkosten € 4,95 | Gratis bezorging vanaf € 30,-

   Gratis ingepakt!
Tekst achterflap

Struikelmoed in therapie en supervisie is geschreven voor iedereen die in zijn werk wel eens vastloopt. Dat overkomt ons allemaal. Hoe kunnen we onszelf dan herpakken? Voor een antwoord op die vraag is Ineke Scholten wederom diep in haar schatkist van ervaringsgerichte inzichten gedoken. Ze geeft een inkijkje in haar ziel als therapeut op momenten dat ze het zelf even niet weet. Ze laat zien hoe we dan verder komen als het ons lukt om moedig te zijn. Als we het aandurven om het uit te houden bij lastige emoties, als we durven om het ‘niet te weten’, als we kwetsbaar kunnen zijn en durven te vertragen. Onze voelhorens worden dan aangescherpt en er ontstaat ruimte om in een natuurlijke beweging van inhoud naar beleving te gaan. Het resultaat is een toegankelijk boek in heldere taal, geschikt voor therapeuten, cliënten en iedereen die ervarings- en persoonsgericht met mensen werkt. De afwisseling tussen theorie en praktijk biedt unieke kansen om ons procesvertrouwen te vergroten en te groeien, persoonlijk en professioneel, in het contact met onze medemens.

Slogan/Promotie

“Door geïnteresseerd te zijn in mijn eigen worstelingen als het even niet ging zoals ik wilde of hoopte kwam ik erachter dat dit soort momenten juist van grote therapeutische waarde waren. Ik werd geduldiger en kreeg meer oog voor verbale en non-verbale signalen als het mij lukte om niet-wetend en nieuwsgierig te zijn. Ik leerde stilstaan bij de betekenis ervan. Door te vertragen maakte ik niet alleen meer contact met de beleving van mijn cliënten maar ook met die van mijzelf. Dat versnelde het proces en vergrootte mijn procesvertrouwen.”

Biografie

Ineke Scholten is EFT therapeut, supervisor en docent met een jarenlange ervaring als relatie- en gezinstherapeut. Ze combineerde haar eerste passie, de gestalttherapie, met haar tweede, de Emotionally Focused Therapy en integreerde inzichten uit beide stromingen met die uit aanverwante persoonsgerichte stromingen. Dit bleek een gouden greep te zijn. Het was haar diepste wens om haar ervaringen door te geven zodat we ons mooie ambacht blijven verfijnen. Ineke schreef Vooruit struikelen, gevolgd door Struikelmoed, vanuit de gedachte dat we nooit te oud zijn om te leren en onze passies te volgen.

Details

EAN :9789074241564
Auteur: 
Uitgever :Vrije Uitgevers, De
Publicatie datum :  17-09-2024
Uitvoering :Paperback / softback
Taal/Talen : Nederlands
Status :Nog niet beschikbaar
Aantal pagina's :336