Rendang
Maureen Tan
Nederlands | 11-10-2024 | 184 pagina's
9789048871292
Hardback
Bekijk inkijkexemplaar
€ 32,99
Verzendkosten € 4.95 | Eén euro vanaf € 30,- aan boeken
Gratis afhalen, elke dag open!
Korte beschrijving/Annotatie
Indonesische stoofgerechten met vlees, vis en natuurlijk ook veel vegetarisch
Tekst achterflap
Wereldwijd gezien is Rendang een van de bekendste gerechten uit de Indonesische keuken. Op West-Sumatra, waar Rendang oorspronkelijk vandaan komt, is het echter geen gerecht, maar een bereidingswijze waarvan de verschillende stadia - van natte curry tot aan gekaramelliseerd en volledig ingekookt - eindeloos veel fantastische gerechten opleveren. Daarover gaat dit boek.
In Rendang vind je traditionele, regionale stoofgerechten zoals ze bereid worden op Sumatra en mijn eigen recepten, met ingrediënten die ik graag gebruik. Denk aan de traditionele rendang daging, met rundvlees, maar ook allerlei andere stoofgerechten met vlees. Of een vegetarische rendang, met aardappels, jackfruit, krokant gebakken cassave, bonen, tofu, tempé en allerlei verschillende soorten groenten. Maar ook vis, schaal- en schelpdieren, gevogelte en orgaanvlees worden gebruikt - zo lang het eindresultaat maar echt héél lekker is.
Biografie
Maureen Tan (1969, Amsterdam) is kookboekauteur en autoriteit op het gebied van de Indonesische keuken. Vanuit haar kookstudio in Abcoude organiseert ze Indonesische kookworkshops. Eerder schreef Maureen de bestsellers De bijbel van de Indonesische keuken en Java, waarmee ze in 2022 niet alleen het Zilveren kookboek, maar ook de Kookboek van het Jaar-verkiezing won. Rendang is haar derde kookboek.
Details
EAN : | 9789048871292 |
Uitgever : | Overamstel Uitgevers |
Publicatie datum : | 11-10-2024 |
Uitvoering : | Hardback |
Taal/Talen : | Nederlands |
Hoogte : | 256 mm |
Breedte : | 199 mm |
Dikte : | 22 mm |
Gewicht : | 800 gr |
Status : | Op voorraad bij leverancier |
Aantal pagina's : | 184 |