Boeken | Books | Bücher | Livres

Adolf Hitler


Nederlands | 23-03-2022 | 400 pagina's

€ 65,00


    Te bestellen bij leverancier   Gratis bezorging vanaf € 20,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen


Korte beschrijving/Annotatie

Een indringend perspectief op een historisch fenomeen dat de wereld veranderde.


Tekst achterflap

Adolf Hitler. De beeldbiografie geeft een fascinerend en indringend beeld van de opkomst en ondergang van de dictator. Het naziregime maakte op geraffineerde wijze gebruik van foto's en ander beeldmateriaal om Hitlers populariteit te vergroten en de Führer-mythe te creëren. Naast professionele fotografen legden ook amateurfotografen de charismatische Führer vast en versterkten zo zijn zorgvuldig opgebouwde imago.

De foto's in dit boek laten zien hoe Hitler van een onbeholpen, maar fanatieke nationaalsocialist transformeerde naar de nietsontziende en oorlogszuchtige alleenheerser en uiteindelijk uitgebluste oorlogsleider aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Van de zorgvuldig gevormde Führer-mythe bleef ten slotte niets over.

Voor Adolf Hitler. De beeldbiografie deden historici Erik Somers en René Kok uitvoerig onderzoek in Duitse en internationale fotoarchieven en -collecties. Niet eerder verscheen een zo veelomvattend fotoboek over Hitlers leven en werk gebaseerd op diepgaand fotohistorisch onderzoek. Ruim 450 foto's voorzien van uitvoerige bijschriften plaatsen het fenomeen Hitler in de historische context. Op elke afbeelding staat hij centraal of is er een direct verband met zijn persoon. Pers- en propagandafoto's worden afgewisseld door niet voor publicatie bestemde en privéopnamen die - al dan niet bewust - de mens achter de Führer in beeld brengen.


Biografie

Erik Somers (Author)
Rene Kok en Erik Somers zijn historici, auteurs van een groot aantal uitgaven over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en foto- historische publicaties. Beiden zijn verbonden aan het NIOD, Instituut voor Oorlogs- Holocaust en Genocidestudies.

René Kok (Author)
Rene Kok en Erik Somers zijn historici, auteurs van een groot aantal uitgaven over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en foto- historische publicaties. Beiden zijn verbonden aan het NIOD, Instituut voor Oorlogs- Holocaust en Genocidestudies.Details

  ISBN :9789048835980
  Auteur: 
  Uitgever :Overamstel Uitgevers
  Publicatiedatum :  23-03-2022
  Uitvoering :Hardback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :248 mm
  Breedte :308 mm
  Dikte :33 mm
  Gewicht :2193 gr
  Status :Te bestellen bij leverancier
  Aantal pagina's :400