Boeken | Books | Bücher | Livres

Fantoomgroei


Nederlands | 29-09-2022 | 256 pagina's

€ 20,00


   In herdruk   Gratis bezorging vanaf € 20,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen


Korte beschrijving/Annotatie

Bedrijven maken al jaren steeds meer winst, maar werkenden zien dat nauwelijks terug in hun portemonnee. Zorg, onderwijs en politie zijn ondertussen uitgehold. Hoe kan dat? Waarom accepteren we dat?


Tekst achterflap

In ‘Fantoomgroei’ komen Sander Heijne en Hendrik Noten tot de verrassende conclusie dat de huidige hang naar groei het resultaat is van een verhaal dat we zelf zijn gaan geloven. De scherpe analyse van de staat van onze samenleving, waarin een veilige en gezonde wereld ondergeschikt is gemaakt aan de groei van de economie, vindt veel navolging. Van discussies in de Tweede Kamer tot maar liefst drie televisieprogramma’s. ‘Fantoomgroei’ werd Managementboek van het Jaar 2021 en stond op de shortlist van OOA Boek van het Jaar en van de PrinsjesBoekenPrijs.

Twee jaar later zijn we amper corona te boven of de wereld trilt opnieuw op haar grondvesten en wordt alweer duidelijk hoe afhankelijk we zijn geworden van de staat van onze economie. In deze nieuwe editie van de bestseller helpen Heijne en Noten je te begrijpen hoe we op dit punt zijn gekomen en belichten ze de eerste stappen naar een eerlijker wereld – een waarin niet de groei van de economie, maar de bloei van de samenleving centraal staat.


Recensie/Quote

‘Zo’n boek verdient een ereplaats in de kast!’ [waardering: vier sterren]


Biografie

Sander Heijne is onderzoeksjournalist en historicus. Hij werkte jaren op de economieredactie van de Volkskrant en schreef daarna over marktwerking in de publieke sector voor De Correspondent. Van zijn eerste boek 'Er zijn nog 17 miljoen wachtenden voor u' zijn meer dan 10.000 exemplaren verkocht.Details

  ISBN :9789047016670
  Auteur: 
  Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
  Publicatiedatum :  29-09-2022
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :136 mm
  Breedte :209 mm
  Dikte :24 mm
  Gewicht :336 gr
  Status :In herdruk
  Aantal pagina's :256