Boeken | Books | Bücher | Livres

Achtervolgd door de staatsmaffia


Nederlands | 22-06-2022 | 336 pagina's

€ 24,99 € 19,99


    Te bestellen bij leverancier   Gratis bezorging vanaf € 20,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen


Korte beschrijving/Annotatie

Een waargebeurde financiële thriller waarin een gestolen $230 miljoen, moord op een advocaat en Poetins geheime dienst een hoofdrol spelen. Vervolg op het succesvolle Vijand van de Russische staat.


Tekst achterflap

Achtervolgd door de staatsmaffia door Bill Browder is het verslag van een waargebeurd corruptieschandaal, een zinderend internationaal avontuur en aangrijpend pleidooi voor gerechtigdheid ineen. Bill Browders advocaat Sergej Magnitski wordt in een Russische gevangenis in koelen bloede vermoord. Browders leven verandert voorgoed. Hij laat zijn zakenleven achter zich en stort zich volledig op de zoektocht naar gerechtigheid. Een van de eerste stappen van die missie is om op te helderen wie Magnitski vermoordden en wie er profiteerden van de $230 miljoen corruptiegelden die de jonge advocaat op het spoor was. De Russische financiële kruimels leiden Browder en zijn team de hele wereld over, maar bovenal leiden ze naar niemand minder dan Vladimir Poetin. Als westerse gerechtshoven het gestolen geld vervolgens bevriezen, is Poetins toorn gewekt. Browder staat vanaf dat moment bovenaan de zwarte lijst. Omkopingen, desinformatie en moordaanslagen: Poetin schrikt nergens voor terug om zijn rijkdom en macht te beschermen.


Recensie/Quote

‘Spannend, verhalend en toegankelijk geschreven.’


Biografie

Bil Browder (1964) is eigenaar en oprichter van het Hermitage Capital Management – tot 2005 de grootste buitenlandse investeringsmaatschappij in Rusland. Daarvoor studeerde hij economie in Chicago en Stanford en werkte hij bij een Amerikaanse investeringsbank. Inmiddels is hij bovenal een activist. Over zijn strijd tegen Russische corruptie en schendingen van de mensenrechten verscheen eerder het succesvolle Vijand van de Russische staat.Details

  ISBN :9789045042572
  Auteur: 
  Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
  Vertaler : Nannie de Nijs Bik-Plasman - Arjanne van Luipen
  Publicatiedatum :  22-06-2022
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :150 mm
  Breedte :229 mm
  Dikte :29 mm
  Gewicht :516 gr
  Status :Te bestellen bij leverancier
  Aantal pagina's :336