Boeken | Books | Bücher | Livres

De metamorfose van de wereld


Nederlands | 25-02-2022 | 1184 pagina's

€ 59,99


    Te bestellen bij leverancier   Gratis bezorging vanaf € 20,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen


Korte beschrijving/Annotatie

De metamorfose van de wereld is een monumentale geschiedenis van de negentiende eeuw. Een standaardwerk over de eeuw die de moderniteit vormgaf.


Tekst achterflap

De metamorfose van de wereld is een monumentale geschiedenis van de negentiende eeuw. Jürgen Osterhammel vertelt een waarlijk mondiale (geen eurocentrische) geschiedenis met een adembenemende reikwijdte en een enorme eruditie. Hij neemt de lezer mee van Londen naar New Delhi, van de Latijns-Amerikaanse revoluties naar de Taipingopstand, van de opera van Parijs naar die van Manaus in Brazilië, van Europese emigranten naar de bedreigde nomadische stammen overal op onze planeet. Hij vertelt over een wereld die steeds meer vervlochten raakt door de telegraaf, het stoomschip en de spoorweg. Hij onderzoekt de veranderende relatie tussen mens en natuur, gaat uitvoerig in op de rol van de slavernij en de afschaffing ervan bij de opkomst van nieuwe naties, en vecht de wijdverbreide overtuiging aan dat in de negentiende eeuw de natiestaat triomfeerde. De metamorfose van de wereld werpt een nieuw en opwindend licht op de eeuw die korte metten maakte met eeuwen stilstand en, ten goede én ten kwade, de fundamenten legde voor onze hedendaagse wereld – de eeuw die de loop van de geschiedenis een geheel nieuwe wending gaf.


Recensie/Quote

‘In 'De metamorfose van de wereld' zet de Duitse historicus Jürgen Osterhammel een fascinerend beeld neer van de negentiende eeuw, boordevol inzichten en stippellijnen die naar het heden leiden.’


Biografie

Jürgen Osterhammel (1952) was hoogleraar aan de universiteiten van Freiburg, Hagen en Konstanz. Hij publiceert over de Europese en Aziatische geschiedenis vanaf de achttiende eeuw. Op zijn naam staan ook overzichtswerken over kolonialisme en globalisering – twee belangrijke onderwerpen in zijn 'De metamorfose van de wereld' dat in februari 2022 is verschenen. Een groot deel van dit boek schreef hij op het NIAS in Wassenaar.

(Foto: Phillipp Dabringhaus)Details

  ISBN :9789045030135
  Auteur: 
  Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
  Vertaler : Wil Hansen
  Publicatiedatum :  25-02-2022
  Uitvoering :Hardback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :164 mm
  Breedte :237 mm
  Dikte :71 mm
  Gewicht :1596 gr
  Status :Te bestellen bij leverancier
  Aantal pagina's :1184
  Sleutelwoorden :  19de eeuw;geschiedenis;negentiende eeuw