Boeken | Books | Bücher | Livres

Inleiding in de gezondheidszorg


Nederlands | 14-06-2022 |

€ 39,95


    Te bestellen bij leverancier   Gratis bezorging vanaf € 20,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen


Tekst achterflap

Dit studieboek geeft dokters-, apothekers- en tandartsassistenten in opleiding een breed en actueel beeld van de gezondheidszorg in Nederland en is daarom geschikt voor alle mbo-AG-opleidingen. In dit boek worden de inrichting en organisatie van de gezondheidszorg in Nederland op een heldere manier in kaart gebracht. Het boek geeft antwoord op vragen als: hoe zit het met het eigen risico? Wie mag welke medische gegevens inzien? Waar wordt het geld voor de gezondheidszorg aan uitgegeven, en hoe kan het dat de zorgkosten zo moeilijk in de hand te houden zijn? Ook is het boek zeer geschikt als naslagwerk in de praktijk.

Inleiding in de gezondheidszorg beschrijft verschillende soorten zorgverlening en taken van zorgverleners in de eerste en tweede lijn. In deze vijfde, geactualiseerde druk staan preventie, voorlichting, wetgeving en financiering van de zorg centraal. Ook is er aandacht voor recente ontwikkelingen: het Landelijk Schakelpunt, het klachtrecht, vergoedingen van geneesmiddelen, het project Samen beslissen, en wetgeving rond dwang in de zorg. Infographics maken complexe wetten en beleid in één oogopslag duidelijk.

Marieke van der Burgt werkte jarenlang als docent op hbo- en mbo-zorgopleidingen. Wendy Spijkers is werkzaam als tandarts. Samen schreven zij eerder een boek voor zorgopleidingen in het mbo.

 


Slogan/Promotie

Verbreed uw begrip in onderwerpen zoals financiering, patiëntenrechten en wetgeving

Vat de laatste wetenschappelijke inzichten samen

Up-to-date studieboek voor dokters-, apothekers- en tandartsassistenten in opleidingDetails

  ISBN :9789036828086
  Auteur: 
  Uitgever :Springer Media B.V.
  Publicatiedatum :  14-06-2022
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :168 mm
  Breedte :240 mm
  Dikte :14 mm
  Gewicht :705 gr
  Status :Te bestellen bij leverancier
  Reeks :  Basiswerk AG
  Sleutelwoorden :  assisterenden;gezondheidswetgeving;gezondheidszorg;gezondheidszorg in nederland;inrichting gezondheidszorg;zorgstelsel