Boeken | Books | Bücher | Livres

Hard gras 145 - augustus 2022


Nederlands | 21-07-2022 | 104 pagina's

€ 10,95


    Te bestellen bij leverancier   Gratis bezorging vanaf € 20,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen


Korte beschrijving/Annotatie

Hard Gras 145: Edwin Swinkels geeft een dubbelportret van Klopp vs Guardiola, Daan Heerma van Voss bejublet de schwalbe en Pieter van Os vertelt over de finale van Feynenoord in de Conference League


Tekst achterflap

De beste schrijvers, dichters en kunstenaars laten in Hard gras 145 zien dat voetbal zo veel meer is dan uitslagen, commercie, meningen en nabeschouwingen. Voetbal is cultuur! De mix van gearriveerde én aanstormende talenten maakt Hard gras zo uniek en relevant.

In Hard gras is geen ruimte voor ‘het andere geluid’. In Hard gras blijft het ‘andere geluid’ waar het hoort: stil aan de overkant. Wij hebben geen interesse in ‘het andere geluid’. Wel in de zoveelste hymne van Danielle Kliwon over Real Madrid en Karim Benzema. Van die herhaling kunnen we geen genoeg krijgen. Hadden we al benadrukt dat wij de herhaling hoger achten dan het ‘andere geluid’? In herhaling schuilt een kracht die oorspronkelijkheid soms overtreft.

Daan Heerma van Voss zocht het deze keer in de herhaling van het bejubelen van de Schwalbe. Dat lijkt geen populair standpunt maar Daan kan ons overtuigen door de Schwalbe vanuit allerlei hoeken te bekijken. Vanaf nu kunnen we de Schwalbe eenvoudigweg niet meer met weerzin bekijken. Daan schiep een schoonheid in de Schwalbe die voorheen niet zichtbaar was. Pieter van Os houdt ervan keer op keer foto’s te posten van Albanezen die sportkleding van Adidas dragen. Ook dat zouden we een ode aan de herhaling kunnen noemen. Toen Feyenoord zich plaatste voor de finale van de Conference League, maakte iemand in Amsterdam, vermoedelijk gekleed in een trainingsjack van Adidas, een sprongetje. Van Os wist zeker dat hij in zijn geliefde Tirana die finale zou gaan bijwonen. Hij schreef erover in dit nummer maar vooral vertelt hij waarom de komst van supporters uit Rome en Rotterdam ‘de mooiste dag uit de geschiedenis van Albanië’ werd.


Biografie

Hard gras is het voetbaltijdschrift voor lezers (onder redactie van Henk Spaan, Hugo Borst en Matthijs van Nieuwkerk). De beste schrijvers, dichters en kunstenaars laten in Hard gras zien dat voetbal zo veel meer is dan uitslagen, commercie, meningen en nabeschouwingen. Voetbal is cultuur! De mix van gearriveerde én aanstormende talenten maakt Hard gras zo uniek en relevant. Hard gras verschijnt 1x in de twee maanden en is op papier en digitaal verkrijgbaar.Details

  ISBN :9789026359538
  Auteur: 
  Uitgever :Ambo/Anthos B.V.
  Publicatiedatum :  21-07-2022
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :165 mm
  Breedte :230 mm
  Dikte :10 mm
  Gewicht :208 gr
  Status :Te bestellen bij leverancier
  Aantal pagina's :104