Boeken | Books | Bücher | Livres

De wereld is mijn thuis

Herinneringen en levenslessen

Nederlands | 09-02-2023 | 208 pagina's

€ 20,99

   Beschikbaar als print-on-demand   Gratis bezorging vanaf € 25,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen


Korte beschrijving/Annotatie

Autobiografie van een wereldberoemde boeddhistische monnik. In geen ander boek werd hij persoonlijker en kwamen zijn levenslessen zo duidelijk naar voren.


Tekst achterflap

In De wereld is mijn thuis staan persoonlijke herinneringen van de vorig jaar overleden boeddhistische monnik Thich Nhat Hanh centraal, verweven met zijn levenslessen.

Zijn leven lang is Thich Nhat Hanh bezig met vernieuwing van het boeddhisme. Omdat hij tijdens de Vietnamoorlog neutraal blijft, wordt hij verbannen uit zijn vaderland. Hij reist de hele wereld over om voor vrede te pleiten, en is een inspiratiebron voor Martin Luther King en Nelson Mandela.

‘Wat betreft internationale invloed wordt Thich Nhat Hanh slechts overtroffen door de Tibetaanse Dalai Lama.’ – De Volkskrant


Biografie

Thich Nhat Hanh - monnik, zenleraar, schrijver en vredesactivist - in 1926 geboren en in 2022 overleden in Vi etnam, organiseerde direct na het uitbreken van de oorlog een van de grotere geweldloze verzetsbewegingen van deze tijd, gebaseerd op de principes van Ghandi. Hij werd door Martin Luther King voorgedragen als kandidaat voor de Nobelprijs voor de Vrede en woonde ruim twintig jaar in ballingschap in Frankrijk, waar hij het meditatiecentrum `Plum Village' oprichtte.

De afgelopen tien jaar gaf hij over de hele wereld lezingen en retraites. Hij was mild, bescheiden en was maatschappelijk zeer betrokken. Dat maakt hem ook nu nog zeer geliefd. In simpele bewoordingen wist hij de essentie van de boeddhistische leer uit te leggen, direct gekoppeld aan de praktijk van het dagelijks leven.Details

  ISBN :9789025911591
  Auteur: 
  Uitgever :VBK Media
  Publicatiedatum :  09-02-2023
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :215 mm
  Breedte :135 mm
  Dikte :19 mm
  Gewicht :295 gr
  Status :Beschikbaar als print-on-demand
  Aantal pagina's :208