Boeken | Books | Bücher | Livres | Gratis ingepakt voor de feestdagen!

De atlas van overal


Nederlands | 18-02-2021 | 376 pagina's

€ 22,99


    Te bestellen bij leverancier   Gratis bezorging vanaf € 20,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen


Korte beschrijving/Annotatie

Unaniem lovend ontvangen, voor de Libris Literatuur Prijs 2022 genomineerde roman over de zoon van een Turkse migrant, het opgroeien tussen twee culturen, rusteloosheid en de verhalen die ons verbinden.


Tekst achterflap

‘De atlas van overal’ van Deniz Kuypers gaat over een man in het Turkije van de jaren zestig die zichzelf genoodzaakt ziet zijn schrijversdroom opzij te zetten en naar Nederland te komen. Zijn zoon Deniz wordt wél schrijver en verhuist naar Amerika. Als Deniz zelf kinderen krijgt, ontstaat de behoefte het verleden van zijn vader, die hij twintig jaar niet heeft gesproken, te onderzoeken. Zijn vragen leiden hem van Oost-Turkije naar Californië en uiteindelijk terug naar Nederland. Met ‘De atlas van overal’ vertelt Deniz Kuypers een aangrijpend verhaal over ontheemding, het opgroeien tussen twee culturen, de rusteloosheid die daarbij hoort en de verhalen die ons verbinden – aan onze thuisgrond en aan elkaar. De unaniem lovend ontvangen roman stond op shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2022.


Biografie

Deniz Kuypers schreef de romans 'Dagen zonder Dulci' (nominatie Academica Literatuurprijs 2013) en 'Het ruisen van de wereld' (nominatie BNG Bank Literatuurprijs 2014). Hij studeerde Engelse letterkunde aan de UvA en woont sinds 2002 in San Francisco. Zijn roman 'De atlas van overal' verscheen in februari 2021 en stond op de longlist van de Hans Vervoort-prijs en de shortlist voor de Libris Literatuur Prijs 2022.Details

  ISBN :9789025470128
  Auteur: 
  Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
  Publicatiedatum :  18-02-2021
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :212 mm
  Breedte :138 mm
  Dikte :32 mm
  Gewicht :465 gr
  Status :Te bestellen bij leverancier
  Aantal pagina's :376
  Sleutelwoorden :  linda