Boeken | Books | Bücher | Livres

Tot in de hemel

Nederlands | 26-11-2021 | 608 pagina's

€ 20,00

   Te bestellen bij leverancier   Gratis bezorging vanaf € 25,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen


Korte beschrijving/Annotatie

Een monumentale roman over bomen en mensen. Een meeslepende vertelling over activisme en verzet, en tegelijkertijd een loflied op een wereld naast de onze.


Tekst achterflap

‘Tot in de hemel’ van Richard Powers is het verhaal van negen mensen die de wereld van de bomen leren zien – en horen. Een laadmeester bij de Amerikaanse luchtmacht die tijdens de Vietnamoorlog gered wordt door een bodhiboom, een verguisde wetenschapster die bomen met elkaar hoort communiceren, een kunstenaar met een bijzondere verzameling foto’s van een bedreigde kastanjesoort: deze drie, en nog zes anderen, allen onbekenden van elkaar, zullen op verschillende manieren betrokken raken bij een laatste, heftige verzetsdaad om de resterende paar hectare oerwoud van het Noord-Amerikaanse continent van de ondergang te redden. ‘Tot in de hemel’ is Powers ten voeten uit: een verrassende fusie van natuurwetenschap en literatuur, een monumentale roman over bomen en mensen. Het is een meeslepende vertelling over activisme en verzet, en tegelijkertijd een loflied op een wereld naast de onze.


Recensie/Quote

‘Ingenieus is [Powers] literaire vlechtwerk ook dit keer’ – Dirk-Jan Arensman, het Parool


Biografie

Richard Powers (1957) schreef onder andere 'De dubbele helix van het verlangen', 'Het zingen van de tijd' en 'De echomaker'. Voor deze laatste roman won hij in 2006 de National Book Award. Zijn roman 'Orfeo' uit 2014 stond op de longlist van zowel de Man Booker Prize als de National Book Award. De 'Sunday Times' roemde Powers als 'intellectueel gezien de meest uitdagende Engelstalige romancier van deze tijd'. Zijn internationale bestseller 'Tot in de hemel' (2018) werd bekroond met de Pulitzerprijs. Zijn nieuwste roman 'Verwilderd' verscheen in september 2021.

(Foto: Dean D. Dixon)Details

  ISBN :9789025458393
  Auteur: 
  Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
  Vertaler : Jelle Noorman
  Publicatiedatum :  26-11-2021
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :233 mm
  Breedte :154 mm
  Dikte :43 mm
  Gewicht :766 gr
  Status :Te bestellen bij leverancier
  Aantal pagina's :608
  Sleutelwoorden :  activisme;amerika;natuur;wetenschap