Boeken | Books | Bücher | Livres

Wolven op het ruiterpad


Nederlands | 28-12-2022 | 224 pagina's

€ 20,99


   Te bestellen bij leverancier   Gratis bezorging vanaf € 25,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen


Tekst achterflap

‘Goldschmidtvariaties’ worden ze wel genoemd, de essays van Tijs Goldschmidt, waarin niets is wat het lijkt en waarin cultuur en evolutie altijd meer met elkaar te maken blijken te hebben dan je op het eerste gezicht vermoedt. In een essay over digitalisering van teksten zoekt hij naar parallellen tussen het kopiëren van DNA en het steeds nauwkeuriger kopiëren en sneller verspreiden van teksten (‘culturele evolutie’). In een ander essay legt hij verband tussen klimaatverandering, de verspreiding van exoten en intensief vliegverkeer en ander vervoer tussen continenten.
De onderwerpen van Goldschmidts essays zijn verrassender dan ooit: onze omgang met asielzoekers en zwerfwolven; de racistische achtergronden van de zoektocht naar de yeti; een fabeldier dat dreigt te veranderen in de manager van pretpark Himalaya. De rol van pornografie en schaamte in het werk van Marlene Dumas komt ter sprake, maar ook de tribale inspiratie van couturier Walter van Beirendonck.
Tijs Goldschmidts essays zijn altijd erudiet maar ook lichtvoetig en associatief. ‘Een essay of persoonlijke beschouwing zou moeten lezen als een brief aan een goede vriend of vriendin,’ zegt hij er zelf over.


Biografie

Tijs Goldschmidt (1953) is gedragsbioloog en brak internationaal door met Darwins hofvijver, over een ecologische ramp in het Victoriameer die zich onder zijn ogen voltrok. Na een aantal essaybundels (Oversprongen, Kloten van de engel en Vis in bad) verscheen in 2019 het goed ontvangen Onvoldoende liefdesbrieven.Details

  ISBN :9789025312039
  Auteur: 
  Uitgever :Singel Uitgeverijen
  Publicatiedatum :  28-12-2022
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :216 mm
  Breedte :135 mm
  Dikte :22 mm
  Gewicht :352 gr
  Status :Te bestellen bij leverancier
  Aantal pagina's :224
  Sleutelwoorden :  eqpg;essays;goldschmidt