Boeken | Books | Bücher | Livres

Z

Hoe Poetin Rusland weer groot wilde maken

Nederlands | 08-02-2023 | 160 pagina's

€ 19,99

   Te bestellen bij leverancier   Gratis bezorging vanaf € 25,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen


Korte beschrijving/Annotatie

Wordt Rusland een totalitaire staat? Welke ontwikkelingen in Rusland leidden tot de fatale beslissing van de invasie in Oekraïne?


Tekst achterflap

Op 30 september 2022 ondertekende Poetin verdragen waarmee hij vier Oekraïense provincies annexeerde. Zeven maanden eerder gaf hij het bevel om Oekraïne binnen te trekken met als doel de regering omver te werpen en het land te ‘denazificeren’. De letter Z werd het symbool van de invasie en de spoedig verwachte victorie. Elk dissident geluid werd gesmoord. In een paar weken tijd veranderde het autoritaire bestuur in een dictatuur van een wraaklustig leider. Poetin nam wraak op het Westen, op Oekraïne, op zijn binnenlandse tegenstanders, ja, op de geschiedenis zelf. In Z analyseert Hella Rottenberg de achtergronden en ontwikkelingen in Rusland die leidden tot de fatale beslissing van de invasie en beschrijft ze hoe Poetin zijn land en zijn regime naar de rand van de afgrond leidde.


Recensie/Quote

'In Z komt in minder dan 200 pagina's alles aan bod wat essentieel is om de huidige oorlog in Europa te begrijpen.'


Biografie

Hella Rottenberg is journaliste en schrijfster. Tijdens de Sovjetinval in Afghanistan studeerde zij in het toenmalige Leningrad. Later versloeg ze als correspondent voor de Volkskrant het uiteenvallen van de Sovjet-Unie. Ze is een van de drie oprichters van het kennisplatform Raam op Rusland. In 2017 schreef zij samen met Sandra Rottenberg De sigarenfabriek van Isay Rottenberg, dat op de shortlist stond van de Libris Geschiedenisprijs.Details

  ISBN :9789021341927
  Auteur: 
  Uitgever :VBK Media
  Publicatiedatum :  08-02-2023
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :200 mm
  Breedte :125 mm
  Dikte :18 mm
  Gewicht :230 gr
  Status :Te bestellen bij leverancier
  Aantal pagina's :160