Let's be reasonable and add an eighth day to the week that is devoted exclusively to reading.

Boudewijn de Groot oeuvreboek

De verhalen van alle liedjes

Nederlands | 04-10-2023 | 528 pagina's

€ 69,99

   Tijdelijk in herdruk   Gratis bezorging vanaf € 25,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen


Tekst achterflap

Het complete, allesomvattende boek over elk liedje van Boudewijn de Groot

Testament, Het land van Maas en Waal, Verdronken vlinder, Prikkebeen, Als de rook om je hoofd is verdwenen, Jimmy en Avond, maar ook Pastorale, Malle Babbe en Annabel: het oeuvre van Boudewijn de Groot is rijk en strekt zich uit over zeven decennia.

Aan de vooravond van zijn tachtigste levensjaar sprak Boudewijn de Groot vele tientallen uren met muziekjournalist Peter Voskuil. Ze luisterden elk officieel uitgebracht liedje terug waar hij als artiest, songwriter, producer of gastmuzikant bij betrokken was. Album voor album, liedje voor liedje, noot voor noot.

Dit zijn de verhalen achter al zijn liedjes. Aangevuld met historische documenten en zeldzame, niet eerder gepubliceerde fotografie uit tal van archieven (waaronder ook dat van hemzelf) is dit het ultieme, geautoriseerde standaardwerk over zijn carrière.

‘Boudewijn was in Nederland in zijn eentje The Beatles, Dylan en Neil Young tegelijk.’ Peter Voskuil

‘Ook als ik geen fan was, zou ik dit boek willen lezen.’ Boudewijn de Groot

Peter Voskuil geldt sinds de verschijning van zijn vijf kilo zware boek Dutch Mountains als een autoriteit op het gebied van de Nederlandse pophistorie. Eerder schreef hij al de biografie van Lennaert Nijgh.


Biografie

Peter Voskuil geldt sinds de verschijning van zijn vijf kilo zware boek Dutch Mountains als een autoriteit op het gebied van de Nederlandse pophistorie. Eerder schreef hij al de biografie van Lennaert Nijgh.Details

  ISBN :9789000388882
  Auteur: 
  Uitgever :Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
  Publicatiedatum :  04-10-2023
  Uitvoering :Hardback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :288 mm
  Breedte :229 mm
  Dikte :44 mm
  Gewicht :2202 gr
  Status :Tijdelijk in herdruk
  Aantal pagina's :528
  Sleutelwoorden :  als de rook om je hoofd is verdwenen;annabel;avond;boudewijn de groot;jimmy;land van maas en waal;malle babbe;pastorale;peter voskuil;prikkebeen;testament;verdronken vlinder