Zorginnovatie Persoonlijke preventie verbindt en ontzorgt

ISBN
9789059317772
Paperback
Persoonlijke preventie is het op basis van individuele behoeften en erkende risicofactoren inschatten van de kans op (een) chronische ziekte(n) en met passende informatie of (leefstijl)interventies hierop inspelen. De implementatie van persoonlijke preventie vraagt om nauwe samenwerking en nieuwe ICT-verbindingen.

In dit boek hebben twintig auteurs uit verschillende werk- en beleidsvelden in de publieke en de private sfeer hun inzichten gebundeld. Dit hebben zij gedaan omdat zij willen samenwerken aan persoonlijke preventie. Deze samenwerking heeft al geleid tot het Prevent-model. Dit model komt in dit boek uitgebreid aan de orde. Het Prevent-model is de inhoudelijke basis en conceptuele kapstok voor nog meer samenwerking tussen publieke gezondheidszorg en curatieve zorg, waar mogelijk met private partners en zo veel mogelijk met de burger in een regisseursrol.

Het boek is opgebouwd rond vijf invalshoeken:
* De aanleiding: gezondheid en leefstijl;
* Persoonlijke preventie: individuele behoeften als vertrekpunt;
* De randvoorwaarden: sociale marketing, creativiteit en kwaliteit;
* Drie praktijkvoorbeelden: verbinden;
* De toekomst: ontzorgen.

Het boek is zowel toekomstgericht als praktisch. Het is enerzijds bedoeld voor bestuurders, directeuren, wetenschappers, beleidsmakers, coördinatoren, projectof programmaleiders van keten- en netwerkzorg, gezondheidswerkers en andere professionals op het gebied van zorg, welzijn/participatie en preventie. Anderzijds is het boek geschreven voor het hoger en middelbaar onderwijs. De gezondheidswerker van de toekomst zal meer omgevingsgericht worden. Dit is nodig om snel en adequaat in te spelen op nieuwe vragen en behoeften van burgers, patiënten en cliënten.
Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734