WOLF*WAT DE OPVANG WIL WETEN DR 1

Auteur J. Wolf
ISBN
9789066656956
102 Pagina's
Paperback
Wat de opvang wil weten beschrijft wat er nodig is om de maatschappelijke opvang en vrouwenopvang een stevige kwaliteitsimpuls te kunnen geven. Betrokkenen (opvanginstellingen en gemeenten) zijn het er over eens dat er momenteel nog te weinig gedegen kennis is om de praktijk en het beleid in de opvangsector op een hoger plan te brengen. Om die reden kwam de vraag van het ministerie van VWS voor de ontwikkeling van een kennisprogramma niet te vroeg. Het kennisprogramma voor de maatschappelijke opvang en vrouwenopvang, waarvan in dit boek verslag wordt gedaan, is ontwikkeld vanuit een samenwerkingsverband van het UMC St. Radboud Nijmegen en het Trimbos-instituut.
Het accent van het kennisprogramma ligt op het optimaliseren van primaire processen. Aan de orde komen welke methodiekontwikkeling nodig is, welke thema’s opgepakt moeten worden – denk aan toegankelijkheid, trajectmatig werken en doorstroming – en welke onderzoeken hoog op de agenda staan. Judith Wolf gaat verder in op de actuele beleidscontext en de ontwikkelingen in de praktijk – essentiële zaken waar het kennisprogramma bij moet aansluiten. Ze doet een voorzet voor definiëring van het domein van de opvangsector en beschrijft op basis van welke criteria de elementen van het kennisprogramma zijn gekozen.

Wat de opvang wil weten is een aanrader voor instellingen die te maken hebben met kwetsbare mensen, waaronder daklozen en mishandelde vrouwen. Ook kan het beleidsmakers waardevolle aanknopingspunten bieden bij de verdere ontwikkeling van hun beleid voor sociaal kwetsbare mensen.

Judith Wolf is bijzonder hoogleraar Grondslagen van de maatschappelijke opvang aan het UMC St. Radboud Nijmegen en hoofd van het programma Opvang en maatschappelijke zorg bij het Trimbos-instituut Utrecht.
Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734