WINKELAAR*BOUWSTENEN VOOR FILOSOFIE

Auteur P.H. Winkelaar
ISBN
9789066654150
111 Pagina's
Paperback
Deze helder geschreven inleiding is bedoeld voor iedereen die zich wil oriënteren in filosofie, de moeder van alle wetenschap. Tegelijk geeft de auteur de lezer een aanzet om zelf te gaan filosoferen en enige vanzelfsprekendheden ongedaan te maken door het oproepen van verwondering en het stellen van vragen.

Er worden negen bouwstenen aangereikt, negen actuele thema's of beter gezegd invalshoeken, waar iedereen in zijn of haar leven op de een of andere manier mee wordt geconfronteerd en die aanleiding geven tot nadenken en bezinning. Het gaat allereerst om

* Verwondering (1), de basis voor alle kennis en wijsheid,
* om Tijd en geschiedenis (2) voor ons mensen even belangrijk en vanzelfsprekend als het water dat is voor de vissen,
* en om Schijn en werkelijkheid (3), een vraagstuk waar de filosofie zich al een paar duizend jaar mee bezighoudt en waarvan een belangrijke vraag is of werkelijkheid meer is dan datgene wat werkt.
* Een vierde bouwsteen is Taal en tekst (4), een actueel onderwerp in de hedendaagse filosofie, omdat het de taal lijkt te zijn die mensen tot mens maakt.
* In Leven en dood (5) komen fundamentele vragen als de orde als: wat is leven, wat is dood, is er leven mogelijk zonder dood, hoort de dood bij het leven?
* Als zesde invalshoek wordt gekozen voor Geluk en verdriet (6), zaken die aansluiten bij het vorige en waar iedereen wel mee te maken heeft,
* en vervolgens Religie en godsdienst (7), twee onderscheiden begrippen die vanouds in verband worden gebracht met geluk en verdriet, met leven en dood.
* Een achtste bouwsteen Goed en kwaad (8) bestaat uit enkele aantekeningen over ethiek en moraal en het goede leven.
* Tenslotte worden er gedachten geformuleerd over Filosofie als troost (9), waarmee dit handzame boekje wordt afgesloten.
Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734