WILLEMSEN*KOPSE KANT VAN NIJMEGEN

Auteur C. Willemsen
ISBN
9789056252342
437 Pagina's
Hardcover
De geschiedenis van de in 1956 – oorspronkelijk als opleiding voor katholieke jeugdleiders – in Nijmegen opgerichte hogeschool ‘Kopse Hof’ en haar opvolgers binnen de latere Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) biedt de unieke mogelijkheid om het bekende sociologische debat over de na-oorlogse jeugd aan te vullen met een historisch onderzoek naar de manier waarop katholieke ideologen en deskundigen op het terrein van de jeugdzorg hun betrokkenheid vertaalden in de lesstof die op de opleiding werd aangeboden.
Behalve van bronnen en literatuur is voor dit boek gebruik gemaakt van interviews met docenten en studenten e.a. om de leesbaarheid van de geboden geschiedenis te verhogen en ook te laten zien waar de (soms hoogdravende) discussies over de jeugd en de jeugdproblematiek naar de praktijk vertaald op neerkwamen.
Cees Willemsen is historicus en slavist. Hij schreef onder meer drie boeken over de geschiedenis van de psychiatrie, waarvoor hij veel lof oogste in de vakpers en het gerenomeerde VPRO-programma OVT.
Hij publiceert regelmatig over de geschiedenis van de Nederlandse slavistiek. op dit moment werkt hij aan een biografie over Ch.B. Timmer, essayist en eminent vertaler uit het Russisch.
Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734