Werken in de grafimedia 2

Auteur J. Hoogstrate
ISBN
9789037207453
Paperback
In dit projectboek gaan de leerlingen bij drie verschillende - bestaande - bedrijven aan het werk. Bij elk bedrijf vervullen ze een andere functie. Zo maken ze kennis met de diverse uitstroomvarianten van een grafimedia-opleiding op mbo-niveau.

Casus A Ontwerpbureau Designagain
In deze casus assisteert de leerling bij ontwerpbureau Designagain. De leerling verricht daar diverse taken ter ondersteuning van het ontwerpproces van een nieuwe huisstijl voor zorgorganisatie Allévo. Leerlingen maken onder andere kennis met het opstellen van een briefing voor de klant. Ook helpt de leerling bij het voorbereiden van een nieuw ontwerp door kleuren en vormen te onderzoeken aan de hand van bestaande logo's en lettertypes. Dit resulteert in een eigen ontwerp van een huisstijl. Leerlingen ronden deze casus af met een presentatie van dit eigen ontwerp van de nieuwe huisstijl van Allévo.

Casus B GRAFIMEDIApartners
In deze casus werkt de leerling als Basismedewerker printmedia bij GRAFIMEDIApartners, een groot allround grafisch bedrijf. De leerling neemt deel aan klantgesprekken. Ook maakt de leerling kennis met verschillende druktechnieken en met diverse aspecten van veilig en duurzaam werken in de grafimedia. Verder komt de keuze voor kleuren, papiersoorten, papierformaten en nabewerkingen in actieve opdrachten aan bod. Tot slot brengt de leerling een advies uit aan een nieuwe klant en stelt daartoe een offerte op.

Casus C Stichting KunstKlank
In deze casus werkt de leerling als stagiaire bij Stichting Kunstklank. Deze stichting bevordert talentontwikkeling bij jonge kunstenaars door hen jaarlijks in samenwerking met professionele experts een theaterproductie te laten uitbrengen. Kunstklank beoogt zoveel mogelijk jongeren te bereiken. De leerling gaat in deze casus assisteren bij het maken van een wervend filmpje en een fotoreportage. Het maken van een draaiboek met aandacht voor veiligheidsaspecten en audiovisuele vaardigheden komt daarbij aan bod. De leerling presenteert de gemaakte film en de fotoreportage aan de groep. Ook bekijkt de leerling of de informatievoorziening op de website van Stichting Kunstklank nog verbeterd zou kunnen worden.

Net als de casussen zijn ook Start en Reactie in dit projectboek specifiek gericht op de taken en competenties van een medewerker grafimedia. De leerlingen bekijken onder andere een clip en oriënteren zich op aansluitende mbo-opleidingen. Afsluiting van het projectboek is mogelijk met een kennistoets, minicursus, praktijktoets, presentatie of prestatie.

Het projectboek beslaat 48 uur en maakt deel uit van Flexx Edu4all.
Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734