Volwassenen met ADHD

Auteur A.M.D.N. van Lammeren
ISBN
9789023246480
208 Pagina's
Paperback


Aan aandacht voor ADHD bij kinderen en jeugdigen was de afgelopen jaren geen gebrek. Lange tijd dacht men dat het een stoornis was waar je 'overheen moest groeien'. Inmiddels weten we beter. ADHD kan ook bij volwassenen leiden tot allerlei beperkingen. Ondanks deze kennis roepen de diagnose en behandeling van ADHD op latere leeftijd nog (te) vaak controverses en onduidelijkheden op en de stoornis wordt bij volwassenen nog altijd onvoldoende (h)erkend. Vandaar dit boek.

In het eerste deel van 'Volwassenen met ADHD' staan de ADHD-symptomen in de verschillende levensfasen centraal en is er volop aandacht voor de verschillende theoretische concepten en behandelvormen.
In het tweede deel wordt aan de hand van casuïstiek ingegaan op dilemma's die de professional in de praktijk tegen kan komen, zowel in de diagnostische als in de behandelfase. Aangezien bij ADHD comorbiditeit eerder regel dan uitzondering is, worden in dat verband de meest voorkomende psychiatrische comorbide stoornissen beschreven. Volwassenen met ADHD is een toegankelijk geschreven uitgave met state-of-the-art-kennis over ADHD bij volwassenen en handvatten voor de praktijk.

Anne van Lammeren en Ernst Horwitz zijn als psychiater werkzaam bij het Universitair Centrum voor Psychiatrie (UCP) van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Cees Ketelaars is als kinder- en jeugdpsychiater werkzaam bij Dimence te Zwolle.
Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734