Voetbalgek

Auteur Jan Vorstenbosch
ISBN
9789056378523
207 Pagina's
Hardcover
'Alive and kicking... need I say more?',Jan Vorstenbosch

Wat is het toch dat mannen, en in toenemende mate vrouwen, naar de bal trekt, zoals de alcoholist naar de fles wordt getrokken? Hoe krijgt zo'n eenvoudig rond ding vol lucht het voor elkaar om leven te blazen in het manvolk, zelfs in mensen uit wie alle leven geweken lijkt, die meestentijds uitgeblust op de bank naar Spoorloos liggen te kijken?

Jan Vorstenbosch, zelf al dertig jaar lang met lokaal succes voetballend in de weer in jeugdelftallen, amateurelftallen, studentenelftallen, café-elftallen, veteranenelftallen en al die tijd in zijn geliefde familie-elftal, onderzoekt in dit boek een reeks van antwoorden op deze vraag - culturele, psychologische, fysiologische en filosofische antwoorden. Zijn zoektocht culmineert in een hilarische lofrede waarin hij, in fictieve dialoog met een onderwaterhockeyer, uitlegt waarom voetbal de mooiste sport is die er bestaat.

'Ik denk dat het niet te veel gezegd is als ik het omstreden woord 'transcendentie' gebruik voor die momenten waarop de voetballer, op basis van zijn interpretatie van het panoramische veld van mogelijkheden, het 'gat' ziet dat niemand anders ziet en erin slaagt, dankzij zijn technische vaardigheden, om die ene mogelijkheid te verwerkelijken. Daarmee stijgt hij uit boven de situatie, boven ieders verwachtingen van dat moment en ook boven zichzelf.'

Op de tast in de krochten van zijn jeugd, zoekend naar een verklaring voor zijn piekervaringen, soms letterlijk een loopje nemend met zware ideeën, schrijft Vorstenbosch over zijn passie voor het voetballen.

'Voetbalgek is in meerdere opzichten een juweeltje van een voetbalboek.'
- Cyril Lanskink Taal en tekens

'Meesterlijke combinatie van ironie en stijlgevoel.',
- Nederlands Dagblad
Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734