Vat op Vitaliteit

Auteur M. Vermoolen
ISBN
9789059721241
Vat op Vitaliteit
Groeien zonder groeistuipen door evenwichtige organisatieontwikkeling
Organisatiegroei verloopt niet altijd zonder problemen. Aanvankelijk lijkt het afdoende om de dagelijkse activiteiten te ontplooien, maar na verloop van tijd dienen zich problemen aan. Problemen die al een tijdje sluimerden, maar die onvoldoende in het oog sprongen om er veel aandacht aan te besteden. Problemen die -als u ze niet op tijd onderkent- zeer schadelijk, zo niet fataal kunnen zijn voor de onderneming. Dit boek helpt u vroegtijdig te signaleren waar organisatieproblemen kunnen optreden en geeft bovendien het juiste gereedschap om het dak te repareren of te vernieuwen vôôrdat het regent.
Vaf op Vitaliteit schetst een heldere en vernieuwende zienswijze op organisaties. Het geeft inzicht in de variabelen die de bedrijfsgroei beïnvloeden en, belangrijker nog, het laat zien hoe u de juiste balans tussen deze variabelen kunt handhaven. Aan bod komen de samenhang tussen organisatiegroei en groeistuipen, leiderschapsstijlen en -rollen, organisatievormen alsook ontwikkeling van het ondernemerschap, de personeelsontwikkeling, structuurontwikkeling en de samenwerkingsverbanden met externe partijen. Daarbij wordt speciale aandacht gegeven aan de persoonlijkheids- en gedragskenmerken van de leiders.
De integrale visie van dit boek maakt het zeer lezenswaardig voor iedereen die betrokken is bij organisatieverandering, waaronder midden- en topmanagement, wetenschappers en adviseurs. In dit boek krijgt u in korte tijd alle bouwstenen aangereikt die nodig zijn voor het bouwen van een veerkrachtige en bovenal vitale organisatie.
Zowel Matthijs Vermoolen (boven) als John Scholtz studeerden bedrijfskunde en hebben ervaring opgedaan als ondernemer, adviseur, lijnmanager en projectmanager. Hierbij hebben zij in de praktijk vastgesteld dat leiders die leren om hun organisatie continu vanuit meerdere gezichtspunten te bekijken, het vermogen kunnen ontwikkelen om organisatieproblemen te voorkomen. Vat op Vitaliteit bevat het resultaat van jarenlange reflectie op dit onderwerp en is hopelijk een aanleiding tot veel vruchtbare discussie in uw werkomgeving.
Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734