Toezicht en schoolverbetering

Auteur M.C.M. Ehren
ISBN
9789059721074
214 Pagina's
Paperback
Dit boek behandelt de effecten en neveneffecten van toezicht op het gebied van schoolverbetering. Besproken wordt hoe de Wet op het onderwijstoezicht hieraan kan bijdragen, welk gedrag en verschillende typen gedragsstijlen inspecteurs hiervoor inzetten en hoe dit gedrag tot schoolverbetering kan leiden. Daarnaast wordt ingegaan op het strategisch gedrag van scholen als gevolg van toezicht en de neveneffecten die daaruit voort kunnen komen.
Het boek biedt inzicht in het verloop van inspectiebezoeken en de wijze waarop onderwijsinspecteurs de kwaliteit van het Nederlandse (basis)onderwijs proberen te verbeteren; werkwijzen waarover nog weinig bekend is. De beschreven onderzoeksmethoden bieden tevens aanknopingspunten voor onderzoek naar (neven)effecten van toezicht in andere maatschappelijke sectoren. Het boek is daardoor geschikt voor zowel onderzoekers als beleidsmakers die werken bij of voor rijksinspecties, alsmede voor geïnteresseerden in onderwijstoezicht.
De auteur was als medewerker onderzoek verbonden aan de Universiteit Twente alwaar zij het promotieonderzoek deed dat resulteerde in dit boek. Daarnaast was zij werkzaam als projectleider publieke verantwoording bij de vereniging van kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven (Colo) en als onderwijskundig beleidsadviseur bij de faculteit Geneeskunde van het Academisch Medisch Centrum/Universiteit van Amsterdam. Thans werkt zij als onderwijsmanager bij de Hogeschool Rotterdam.
Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734