Theorie rijbewijs b voor laaggeletterden

Auteur Sonja Beelaert
ISBN
9789033484940
144 Pagina's
Paperback
Het gebrek aan een rijbewijs B is een duidelijk struikelblok op de arbeidsmarkt en een persoonlijke beperking in de mobiliteit en autonomie van de persoon in kwestie. Niet iedereen kan deze drempel eenvoudig overwinnen. Het theoretische examen voor een rijbewijs B veronderstelt niet alleen kennis van de theorie. Ook een goed taalgebruik, ruimtelijk inzicht en een vlot analytisch vermogen zijn voorwaarden om te slagen. Hierdoor vallen heel wat mensen uit de boot voor wie de vereiste talenkennis en ritme bij het examen te hoog liggen. Wij denken hier in het bijzonder aan personen die de Nederlandse taal niet goed machtig zijn.

Dit boek wil de slaagkansen verhogen van laaggeletterden bij het examen theorie rijbewijs B. Het is een ondersteunende gids voor lesgevers en bevat handige leerinstrumenten, afgestemd op de doelgroep. Taalondersteuning en ruimtelijk inzicht komen hierbij uitgebreid aan bod. Deze publicatie is geen alternatief handboek theorie rijbewijs B, maar werkt aanvullend op de bestaande handboeken. Een thematische, modulaire indeling zorgt ervoor dat u als lesgever vrij kan kiezen bij welk handboek u het ondersteunend materiaal gebruikt. De gids bevat ook een visueel woordenboek met basisterminologie gericht op het behalen van het rijbewijs B. Dit werk is tot stand gekomen vanuit de praktijk van het taalondersteunend lesgeven. We baseren ons op bestaand materiaal, ervaring van partnerorganisaties en de praktijkervaring bij Levanto.

Over de auteurs:

SONJA BEELAERT heeft 15 jaar ervaring als lesgeefster, waarvan 10 jaar specifiek aan een laaggeschoolde en laaggeletterde doelgroep. Ze startte bij Levanto als lesgever-ontwikkelaar en ontwikkelde de voorbije jaren meerdere lessenpakketten met het accent op taalondersteuning.

AN DRIES is projectontwikkelaar bij Levanto en coördineert interne en externe projecten gericht op verbetering en vernieuwing
Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [oude mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734

Books by Roelants [@Radboud]
Thomas van Aquinostraat 1A
6525 GD  Nijmegen

024-7370273