Teammanagement

Auteur Karin Bech
ISBN
9789058713964
157 Pagina's
Paperback
Teammanagement
Hoe zorg ik voor een goed functionerend team? Zo'n team waarin de medewerkers collegiaal zijn, elkaar uit de brand helpen en samen verantwoordelijkheid dragen voor eindresultaten. Hoe kan ik als teammanager het beste besluiten nemen, zonder dat ik op al teveel weerstanden in de groep stuit? Hoe ga ik als teamleider om met de verschillende machtsverhoudingen in mijn organisatie?
Teammanagement gaat in op dit soort vragen die bepalend zijn voor uw succes als teamleider:
het doelgericht samenstellen en begeleiden van uw team
beslissingen nemen met en voor uw team
besluiten omzetten in acties
uw medewerkers tot een goed samenwerkend team vormen
effectief groepsprocessen in uw team begeleiden
gericht werkoverleg voeren
omgaan met (tegenstrijdige) belangen in het spanningsveld hoger management-collega-leidinggevenden - medewerkers.
Door de vele tips en tools in dit boek is de theorie direct toepasbaar in uw eigen werksituatie. Na het lezen van dit uiterst praktische boek kent u alle kneepjes van het vak; en bent u weer volledig op de hoogte van alles wat er de laatste jaren op het gebied van teammanagement gebeurd is. Teammanagement is gewoon onmisbaar voor iedere teammanager die zichzelf en zijn vak serieus neemt.
De Thema Middelmanagement Bibliotheek wordt gemaakt in nauwe samenwerking met het Instituut voor Sociale en Bedrijfswetenschappen (ISBW). Deze zesdelige serie behandelt de belangrijkste managementonderwerpen: teammanagement, planning en organisatie, peoplemanagement, verandermanagement, ondernemerschap en projectmanagement. In alle boeken vindt u een degelijke theoretische onderbouwing en praktische aanwijzingen, tips en tools.
Karin Bech (1966) is in 1993 afgestudeerd als onderwijskundige aan de Universiteit Utrecht met als specialisaties Vormgeving en ontwikkeling van onderwijs en Opleidingskunde. Als onderwijskundige heeft zij gewerkt als docent bij de Hogeschool van Utrecht, opleidingskundig ontwikkelaar bij het Centrum voor Leermiddelenstudie (CLU), ontwikkelaar bij opleidingsbedrijf EMC, co rdinator medezeggenschap bij Onderwijsbond CNV en als onderwijsadviseur/accountmanager bij Alpha Omega Advies. Vanaf 1998 is zij fulltime aan het werk voor opleidingskundig bureau Bech Tekst & Uitleg.
€ 14,95
Op voorraad
-
+
E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [oude mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734

Books by Roelants [@Radboud]
Thomas van Aquinostraat 1A
6525 GD  Nijmegen

024-7370273