Swip Stolk. Is getekent 'Zwart op wit'

Auteur Willem Ellenbroek
ISBN
9789076452791
528 Pagina's
Hardcover
Deze uitgave behandelt alle aspecten van het werk van Swip Stolk (1944) - grafisch ontwerper -, de onderlinge verbanden tussen zijn grafische ontwerpen en zijn beeldende werk, in het doorlopende experiment dat zijn oeuvre tekent en in het begrip visuele irritatie die hij in de loop der jaren ontwikkelde. Het is een document van een leven.
Swip Stolk neemt een bijzondere plaats in binnen het grafisch ontwerpen in Nederland. Zijn werk is al op meters afstand onmiddellijk als het zijne te herkennen, in dat eigen, unieke handschrift. Hij volgde de trends niet die er gedurende zijn leven ontstonden. Hij zocht consequent naar eigen antwoorden op de ontwikkelingen die gaande waren. Hij gaf niet alleen zijn ideeën, maar ook het tijdsbeeld vorm. Hij maakte trends.
'Is getekend' bevat ontwerpschetsen uit vijftig jaar werk die het denken achter het ontwerpproces blootleggen en bevat uniek materiaal in zijn samenhang over een lange periode waarvan het grootste deel nooit eerder is gepubliceerd.
Zo is 'Is getekend', met zijn 1500 illustraties ook een document over Stolks geschiedenis in het grafisch ontwerpen in Nederland en het is - in de lijn van zijn manier van werken - gedrukt op verschillende papiersoorten en in verschillende technieken.
Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734