Serie Bouw- en Aanbestedingsrecht, Bouwrecht Deel 11

Auteur M.A. van Wijngaarden
ISBN
9789490962401
200 Pagina's
Paperback
In de Serie Bouw- en Aanbestedingsrecht geeft de auteur een op de praktijk gerichte behandeling van de belangrijkste onderwerpen uit het bouw- en aanbestedingsrecht. Centraal staat de behandeling van de verschillende algemene voorwaarden in de bouw.

Het commentaar van de schrijver op elk van deze algemene voorwaarden is voorzien van veel jurisprudentie, ook die niet elders is gepubliceerd, van de Raad van Arbitrage voor de Bouw alsmede de overheidsrechter.

Op deze wijze worden de belangrijkste onderwerpen uit het bouw- en aanbestedingsrecht in deeltjes van beperkte omvang, doch tamelijk uitputtend, behandeld. Daarbij komen in de eerste plaats die onderwerpen aan de orde, die in de praktijk het meest aanleiding tot conflicten geven.

Deel 11 behandelt:

Hoofdstuk 27: Bouwsomlimiet
Hoofdstuk 28: Voortijdige beëindiging van de overeenkomst met de adviseur
Hoofdstuk 29: Auteursrecht van de adviseur


Bij de vijfde druk

De herdruk van de architectenrechtdelen (deel 7 tot en met 11) heeft veel langer op zich laten wachten dan passend is in het ritme dat normaliter wordt aangehouden. De reden is gelegen in het wachten op de herziening van de DNR 2005. Daar is met tussenpozen aan gewerkt sinds 2007, maar de afkondiging van de DNR 2011 heeft eerst in augustus 2011 plaats gevonden. De huidige druk bevat ten opzichte van de vorige druk een aantal min of meer ingrijpende wijzigingen. Allereerst is de tekst van de DNR 2011 verwerkt en is sinds de vorige druk verschenen rechtspraak opgenomen. De verwijzingen naar het aanbestedingsrecht zijn in beginsel vervallen: op dat gebied is nauwelijks nog een rol voor adviseurs weggelegd; de geïnteresseerde lezer zij verwezen naar de delen 16 tot en met 18 (het aanbestedingsrecht betreffende). Voorts zijn geschrapt de transponeringstabellen van SR 1988 naar SR 1997, de lezer zij daarvoor naar de vorige druk verwezen alsmede de registers op de wetgeving en de algemene voorwaarden. Een andere verandering betreft de oude voorwaarden RT 1988, AR 1983 en SR 1988, daar is niet langer aandacht aan besteed. Tot slot is rekening gehouden met de veranderde wetgeving inzake de algemene voorwaarden.

Over de auteurs
Mr. M.A. van Wijngaarden: in leven emeritus hoogleraar bouwrecht aan de Rijksuniversiteit Leiden

Prof. mr. dr. M.A.B. Chao-Duivis: hoogleraar bouwrecht aan de Technische Universiteit Delft

Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734