*SCHRIJVEN LEER JE ZO WERKSCHRIFT 5A

ISBN
9789035230033
Paperback
In Schrijfschrift 5A schrijven kinderen betekenisvolle taal over, aan de hand van thema's. Deze zijn geselecteerd na een inventarisatie bij leeftijdsgenootjes uit groep 5. Elk thema wordt gepresenteerd op 2 pagina's. U kunt eventueel de kinderen zelf laten kiezen.
De kinderen schrijven nu zonder de ondersteuning van de verkeerslichten of de groene startpuntjes voor het begin van de letter. De liniatuur wordt voor het overschrijven als volgt geleidelijk afgebouwd:
1. kleurenraster met vier lijntjes;
2. vier lijntjes zonder kleurenraster;
3. twee lijntjes;
4. één lijntje;
5. zonder lijntjes (in de groene balk).

Deze afbouw in liniatuur en daarmee de opbouw in moeilijkheidsgraad biedt u een diagnostisch moment. U kunt zo eenvoudig bepalen of het kind toe is aan het schrijven binnen een bepaalde liniatuur.
Bij elk thema wordt ook een creatieve opdracht aangereikt: de kinderen schrijven hun eigen verhaal en lezen de tekst vervolgens voor.

In groep 5 wordt met behulp van de bekende picto's (slak en haas - langzaam naar snel) uit het schrijfspel op een speelse wijze gewerkt aan het opvoeren van het schrijftempo. Er is in dit schrift ook aandacht voor de bewegingstussendoortjes en voor de kijkpunten in de zithouding. Het schrift voorziet in twee toets- en evaluatiemomenten. De evaluatie en reflectie gebeuren door het kind zelf en door anderen, namelijk u als leerkracht en een ander kind uit de groep.

Nodig: 1 schrift per leerling
Verpakt per 5 stuks

Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734