Romke D'13

Auteur Rients Hofstra
ISBN
9789462660298
304 Pagina's
Paperback
Persoonlijke frustraties, irritaties en soms zelfs enige woede liggen ten grondslag aan dit boek. Kritiek zonder alternatieven aanreiken is niet constructief; opgeven geen optie.
Met een mengeling van fictie en feiten heeft de schrijver een boek geschreven, waarin hij nogal wat overhoop haalt. Soms met choquerende teksten, dan weer met zeer praktische, goed realiseerbare oplossingen. Alles verpakt in een vlot geschreven roman met humor en zelfspot.

Uitgangspunt is een onterecht geruimd graf. In de loop van het verhaal met een thrillerachtig eind, worden in de plaatselijke kroeg nogal wat gesprekken gevoerd over met name politiek, geloof, onderwijs, milieu, justitie en voetbal. Een aantal taboes wordt geslecht. Misstanden komen in niet mis te verstane bewoordingen aan de orde, met filosofisch getinte, en historisch verantwoorde verwijzingen én oplossingen. Dit leidt onder andere tot 'het omgekeerde geloof'! Voor alle politieke problemen komt één allesomvattend alternatief. De bedenker en oprichter van alweer een nieuwe partij -maar dan heel anders- komt met een werkelijk werkbaar idee! 'Vervroegde verkiezingen, incompetente bewindslieden, maanden durende formaties, ongeloofwaardige concessies, piketpaaltjes, breekpunten, uitruilen, gedogen en one-issue partijen zullen dan tot het verleden gaan horen. Binnen de context van het verhaal zou 'Bleke Blokjes' zelfs tot een politiek begrip kunnen uitgroeien. Er zal een betere democratie ontstaan met echte deskundigheid, zonder maximale monddode minderheden en minimale meeknikkende meerderheden. Een kabinet kan in dit nieuwe systeem niet meer vallen! Zelfs de voetbalcompetitie blijkt een stuk spannender te kunnen.
De ondertitel: "Zoals het is kan 't beter" zal na het lezen van dit boek een juiste blijken!

Harry de Jong van onder meer de Jouster- en Heerenveense Courant: "Ammunitie genoeg voor een niet alledaags boek..." - "...die partij heet Romke D'13 en daar is ook de titel van dit intrigerende boek aan ontleend."
Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734