Boekhandel Roelants' vakantiestek bij uitstek!

huisjeklein1We verhuren voor een week of een weekend of zolang als u wilt, het rustieke vrijstaande landhuisje van boekhandel Roelants in de Belgische Ardennen. Het ligt in het dorpje Daverdisse. Hier is de laatste 40 jaar weinig veranderd.

Een weekend (vrij-ma) of een midweek (4 nachten) kost 275,- en een week 375,-

's Zomers, in juli en augustus, en in schoolvakanties kost een weekend (3 nachten) of een midweek (4 nachten) 325,- en een week 450,- incl. De schoonmaak kost 50,- en moet u ter plaatse aan Isabelle betalen.

Het houten huis heeft 2 verdiepingen (+ een keldertje) met boven 2 ruime slaapkamers (1x twee bedden en 2x een tweepersoonsbed) voor max. 4/5 personen. Beneden is nog een slaapkamer. Op de gang boven staat een extra bed.

UitzichtEr is een tv-/leeskamer en er is een zit-/eetkamer met een keuken. De keuken is goed uitgerust met oven, magnetron, koffiemachine broodrooster,afwasmachine enz. U hoeft geen potten of pannen, bekers of glazen mee te nemen. Er is maar 1 wc in huis namelijk in de badkamer boven. Daar vindt u ook de wasmachine. Vanaf 1 juni 2016 hebben we WIFI. In de garage staat een ping-pong tafel, die u zo naar buiten kunt rijden om in de buitenlucht lekker een balletje te slaan. 

Vanaf 15 juli 2008 is er centrale verwarming, zodat u in elk jaargetijde comfortabel kunt "overwinteren"! In de zitkamer staat een ouderwetse, grote houtkachel (v.a. 1/12/2010).

huis_en_uitzicht 's Winters kan het koud zijn. H
et huis heeft (behalve dus cv en een houtkachel) dubbelglas. De woonoppervlakte is ongeveer 100m2 en de tuin 1000m2. Er is geen openbaar vervoer. We hebben één mountainbike. Beneden staan een radio, een cd-speler, een tv en er is een dvd-speler.

voorkant

U kijkt uit - vanaf 300m hoogte - over de huizen en het kerkje van Daverdisse en het hotel. Direct uit huis maakt u de mooiste wandelingen en fietstochten. De kerk is nog dagelijks "in bedrijf".

In Wellin (op 8 km) zijn twee supermarkten en vlakbij het pleintje van Wellin vindt u twee bakkers en een echt goede slager/traiteur Lefebvre. Ook is er een kranten-/tijdschriftenzaak. Daar kunt u 'morgens de Standaard, de Morgen, le Monde en le Figaro kopen. Er zijn 3 restaurants. Wij vinden La truite d' argent de leukste...Le Papillon heeft overigens een "bib gourmant" van de Guide Michelin.


Daverdisse ligt op het knooppunt van twee snelstromende riviertjes; de Almache (op 5 min. van het huis) en de Lesse (op 10 min. lopen).

Naar Hotel ("3 huisjes" in de Guide Michelin)restaurant Le Moulin -de Guide Michelin geeft het restaurant een "Bib gourmand"- is minder dan 10 minuten lopen; heerlijk voor het avondeten. Monsieur staat in de keuken en mevrouw ontvangt de gasten. Twee (van de zes) kinderen helpen in de bediening.

fiets.jpgEr is in deze streek eigenlijk niets anders te doen dan lezen en fietsen - verhuur mountainbikes vlakbij de kerk, maar de onze mag u ook gebruiken - pingpongen en/of de natuur in. Er is een tennisbaan maar die ligt er tamelijk zieltogend bij. Wel kunt u paardrijden en kayakken in de directe omgeving. En in het huis zelf vindt u natuurlijk een goed gevulde boekenkast!


ReduEen aardig uitje in de buurt is de gang naar Redu met haar twee Nederlandse en 10 Franse antiquariaten. Met de fiets naar Redu is met enig stevig klimwerk prima te doen (6-7 km). Er zijn daar diverse restaurants en cafes, goed voor een omelette met een glas wijn. Het middeleeuwse stadje Bouillon ligt op een half uur autorijden, evenals het Franse Charleville-Mezieres waar - volgens vaste gasten - sporen van Verlaine en Rimbaud zijn te vinden. Brussel ligt op een uur. Nabij Dinant is een prachtig openbare gelegen "koninklijke"golfbaan.

We kregen vandaag, 13-08-2012, een kaart binnen van een Amsterdamse familie met twee kinderen die onlangs in het boekhandelshuis logeerden. Zij schreven het volgende:

"Wij hebben een hele fijne tijd gehad in jullie knusse huis in Daverdisse. Met name de houtkachel, de boeken en de jaren '70 sfeer hebben ons omarmd en volkomen doen ontspannen. En dan vergeet ik nog de veranda en het terras te noemen. Beide waren een grote verrassing, omdat ze niet op de foto's stonden. We waren ook heel blij met de goede bedden, dat is meestal nogal behelpen op vakantie-adressen. Maar in Daverdisse sliepen we als marmotten!"
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734