RIJLAARSDAM*OCTROOI EN DIENSTBETREKKING

Auteur A. Rijlaarsdam
ISBN
9789071301551
210 Pagina's
Paperback

Octrooi en dienstbetrekking

De meeste uitvindingen worden gedaan door werknemers. In Europa is het aantal uitvindingen per miljoen werknemers in Duitsland het hoogst. De oorzaak is de heldere regeling van de vergoeding van de werknemer-uitvinder in een speciale wet. De werknemer deelt in de baten die de exploitatie van de uitvinding oplevert.

In de Nederlandse octrooiwet is de vergoeding positie van de werknemer-uitvinder vaag omschreven. De vergoedingen die de Nederlandse rechter toekent zijn laag. Het is wenselijk dat de Nederlandse wetgever de principes van de Duitse wet volgt om het aantal uitvindingen te vergroten en om de positie van de werknemeruitvinder op een rechtvaardige wijze te regelen. Dit is uitgewerkt in een wetsvoorstel.

Inhoud

1 Inleiding en probleemstelling 2 Hoofdlijnen van het Duitse recht 3 De compensatie voor een werknemer-uitvinder ter zake van een uitvinding in Nederland 4 De rechthebbende op een uitvinding gedaan tijdens een dienstbetrekking in Nederland 5 de rechthebbende op uitvindingen gedaan aan universiteiten in Nederland 6 Een voorstel tot wijziging van art. 12 row 1995 7 Samenvatting octrooi en dienstbetrekking Bijlage - Enkele artikelen uit de cao Nederlandse universiteiten 31 augustus 2004 31 december 2005 Trefwoordenlijst Jurisprudentieregister

http://www.vssd.nl/hlf/b007.htm

Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734