Regie over je eigen leren

ISBN
9789491806605
Paperback
Wat de 21e-eeuwse vaardigheden precies zijn is inmiddels in grote lijnen wel duidelijk geworden door onderzoek en ervaringen in de onderwijspraktijk in binnen- en buitenland. Echter, om succesvol te kunnen werken met leerlingen aan 21e-eeuwse vaardigheden moeten zij zich eigenaar voelen van het eigen leerproces, daarvoor verantwoordelijkheid nemen en er zelf sturing aan geven. Door leerlingen de regie te geven over hun eigen leren werken ze meteen aan belangrijke onderdelen van die 21e-eeuwse vaardigheden, zoals aan zelfregulatie in de zin van een taak of proces doelgericht aanpakken, maar bijvoorbeeld ook aan samenwerken, reflectie en communiceren over je leren.

Dit geldt ook voor de school als lerende organisatie; niet alleen leerlingen, maar ook leerkrachten, schoolleiders en bestuurders werken het beste als ze zich eigenaar voelen van wat ze aan het doen zijn. De professionele leergemeenschap (PLG) kan daarbij dienen als een systeemgerichte benadering voor een schoolorganisatie om duurzaam verantwoordelijk te worden voor het leerproces op verschillende niveaus.

In 'Regie over je eigen leren' worden de concrete stappen uiteengezet voor een school om iedereen verantwoordelijk te maken voor het eigen leerproces. Daarbij is uiteraard ook aandacht voor de vraag hoe daarbij onderwijsresultaten op peil kunnen blijven. Naast een kort theoretisch fundament, meerdere handvatten en veel praktijkvoorbeelden, worden handige instrumenten beschreven die helpen bij creëren van eigenaarschap bij leerlingen, leerkrachten, schoolleiders en bestuurder.
Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734