Prinsjesdag 2014: Kabinetsplannen 2015

ISBN
9789462152939
Paperback
Uit de schaduw van de crisis is het motto van het kabinetsbeleid voor 2015. Het Kabinet-Rutte constateert dat het met Nederland weer wat beter gaat. De economie is herstellend doch nog broos en ook de overheidsfinanciën zijn in rustiger vaarwater gekomen. Wel heeft het kabinet nog zorg over de huidige arbeidsmarkt. Zo moet de economie harder groeien en de werkloosheid verder dalen.
Het kabinet neemt extra maatregelen om mensen sneller aan het werk te krijgen en te houden. In dit kader komt er een zogenoemde brug-WW die werkzoekenden gemakkelijker en sneller aan het werk moet helpen in sectoren waar een tekort is, zoals de techniek. Als een werkzoekende aan de slag gaat in een sector waar een tekort is, krijgt diegene voor de uren dat hij of zij werkt salaris en de uren waarin wordt omgeschoold een WW-uitkering. Dat drukt de overgangskosten voor de nieuwe werkgever.
Het kabinet zet verder extra in op scholing, maatregelen voor vijftigplussers en maatregelen zoals extra leerbanen voor jongeren.

In deze uitgave worden de beleidsplannen van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) op thematische wijze behandeld. Ook worden enkele belangrijke plannen van de ministeries van Financiën en Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) gepresenteerd. De nadruk ligt hier op de wijzigingen van het beleid waar werkgevers en werknemers mee te maken krijgen.
Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734