Praktijkvaardigheden Zoeken in juridische databanken

Auteur C.L. Hoogewerf
ISBN
9789054547006
140 Pagina's
Paperback
In dit boek worden op eenvoudige en heldere wijze de in de rechtspraktijk gangbare juri-dische databanken en hun zoekprogramma's uitgelegd aan de hand van voorbeelden en opdrachten. De antwoorden op de opdrachten staan achter in het boek met een uitgebrei-de beschrijving van de zoekweg erbij.
Het boek begint met een hoofdstuk over de hulpmiddelen bij het zoeken (zoals operato-ren en jokertekens). Vervolgens worden veertien databanken behandeld; enerzijds gratis databanken als overheid.nl, wetten.nl, rechtspraak.nl, raadvanstate.nl en EUR-Lex (de juri-dische databank van de Europese Unie) en anderzijds databanken van de grote juridische uitgeverijen waarvoor betaald moet worden, zoals de Sdu Wettenbank (wet- en regel-geving en jurisprudentie) en van Kluwer de Algemene Databank wet- en regelgeving (ADW), Nederlandse Jurisprudentie (NJ), Encyclopedie Sociale Verzekeringen (ESV) en Asser. Aangezien in alle jurisprudentiedatabanken van Kluwer hetzelfde zoekprogramma wordt gebruikt, volstaat de uitleg van het zoeken in de Nederlandse Jurisprudentie (NJ) ook voor het zoeken in AB, PRG, RvdW, KG, VR, NJF, RSV, JWWB en IER.
Deze uitgave is als studieboek en naslagwerk nuttig voor zowel rechtenstudenten van hbo- en wo-instellingen als voor praktijkjuristen.
Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [oude mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734

Books by Roelants [@Radboud]
Thomas van Aquinostraat 1A
6525 GD  Nijmegen

024-7370273