Roelants: Zelfstandige & onafhankelijke boekhandel sinds 1970

Bron: GelderlanderOnze (erkende) boekhandel is gemakkelijk te bereiken en is gevestigd in een groot eigen pand aan de rand van de binnenstad. Parkeren is geen probleem: zowel voor als achter de winkel kan men fiets of auto (parkeermeter!) neerzetten. Het Centraal Station ligt op loopafstand (10 min).

BOOKS by Roelants

Tot voor kort was er ook een boekwinkel op de campus van de Radboud Universiteit: 'BOOKS by Roelants'. Met haar Global Lounge vormde zij een rustpunt op het campusterrein. Overigens leveren wij natuurlijk studieboeken op elk gebied. Helaas is deze winkel sinds heden gesloten.

Moderne en klassieke literatuur, moderne en klassieke filosofie, tentoonstellingscatalogi moderne kunst, fotoboeken, geschiedenis, design, maar ook klassieke én jazz-cd's, muziek- en film-dvd's: u vindt het allemaal in onze winkels, en langzaam maar zeker ook steeds meer in onze webwinkel. In het souterrain van De Oude Mol, de winkel in de Van Broeckhuysenstraat, bevindt zich de ramsj-afdeling.

Wouter met stokbroodDe ramsj-afdeling ("modern antiquariaat") is groot, niet-alledaags en ook redelijk internationaal. Niet voor niets maakt NRC Handelsblad voor haar ramsj-rubriek bijna wekelijks een keus uit onze voorraad! Men zou kunnen zeggen "klein maar fijn", maar zo klein is onze winkel nou ook weer niet. Roelants/Oude Mol heeft ook een groot aantal vaste klanten, onder wie diverse bilbliotheken, opleidingen en scholen (bijvoorbeeld in Parijs).We zijn met z'n zevenen:
Wouter & Marianne - Eigenaars
Jolanda - Klassieke cd's
Gieke - Literatuur
Sanne - (Spaanse) Literatuur
Malou - Filosofie
Julius - Literatuur & economie

Wij zijn volstrekt zelfstandig in onze boekenkeuze. Wij zijn geen lid van enige inkoopvereniging of keten zoals bijvoorbeeld Libris of BRUNA. In het Belgische dorp Daverdisse hebben wij een vrijstaand landhuisje te huur.

Onze winkel is een passagee die u niet moet missen als u in Nijmegen bent...

Locatie:

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]

Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen
Tel: 024-3221734

Ma: 11.00 - 18.00 uur
Di, wo, vr, za: 10.00 - 18.00 uur
Do: 10.00 - 20.00 uur
Zo: 12:00 - 17:00

In de media:

NRC Handelsblad schreef op 30 december 2010:

‘‘Boekhandel Roelants te Nijmegen, ‘Modern Antiquariaat en Boutique de Musique’ is een walhalla voor de lettervreter. Geen bij de groothandel aangeschaft pasklaar winkelinterieur, maar gewoon wat er al was: sober gestreept linoleum en een verlichting van neonbuizen, een piano tegen de muur - alles draait hier om boeken en muziek.Het kost moeite de portemonnee in de zak te houden. Delen uit de Gouden Reeks van Athenaeum kosten hier nog geen veertig euro. Don Quichote uit dezelfde reeks staat er voor €25,-. Al zijn er veel romans,. de nadruk ligt hier op filosofie, geschiedenis en recente non-fictie.Verramsjte ideeën kosten hier - o symboliek - vrijwel niets. De diepste bodemprijs is waarschijnlijk die van de ‘Brieven’ van E. du Perron (9 delen, gebonden in cassette, van €250,- voor €39,50). Zijn boeken dan nog maar zo weinig waard? Je zou er treurig van worden als het je niet zo intens hebberig maakte.’’

Augustus 2002 bezochten Geert Mak en Felix Rottenberg onze boekhandel tijdens hun tocht langs zeven boekhandels “als inspecteurs van het geheime genootschap ten faveure van dappere boekhandelaars”. Naar aanleiding van dit bezoek kregen wij een eervolle vermelding in De nachtmerrie van Steiner en het antwoord van de Boekverkopersbond:

’’…Voorheen de Oude Mol, nu Roelants, in Nijmegen is een ideale lokaliteit voor autodidacten. Hier wordt de snuffelaar op zijn wenken bediend, want iedere week is het aanbod weer net even anders. De snuffelaar denkt dat hij wat ontdekt, maar de ontdekking is vakkundig klaargelegd. Twee trapje omlaag, bij de ingang aan de andere kant, bevindt zich een zeer goede ramsjafdeling, met een mooie verzameling buitenlandse boeken die regelmatig in de ramsjrubriek van het NRC Handelsblad wordt vermeld.

De eigenaar die de Oude Mol heeft 10 jaar geleden heeft overgenomen, is zo’n boekverkoper die fluistert. Maar je moet goed blijven opletten, want in zijn bijzinnen schuilt belangrijke informatie. Zoals hij dat in zijn e-mailbericht voor de vrienden van Roelants- dat 1 à 2 keer per week verzonden wordt aan een bestand van 1000 klanten- ons inspectietochtje vergeleek met het bezoek van de dichter Rilke, aan een boekhandel op een wintermorgen in Parijs. Burckhardt kwam Rilke tegen bij de kapper en liep met hem op en beschreef hun avontuur in de boekhandel in een door Jan Geurt. Gaarland in 1988 verzorgde heruitgave.

Zoals de boekhandelaar in Parijs zijn bezoeker Rilke en Burckhardt aan het einde van de ochtend tussen de boeken trakteerde op Poule de Bresse, slaagt Roelants er met zijn twee medewerkers in om zijn klanten via de direct mailing methode in zijn e-mailbrief het gevoel te geven dat ze thuis kunnen kiezen uit een uniek aanbod van recente ramsj. Als ware die alleen bestemd voor de vrienden van Roelants.

Hij relativeerde onze angst over het loslaten van de vaste boekenprijs; volgens hem zijn er altijd weer listen om klanten te werven en vooral….om giganten de loef af te steken. Maar hij deelde de observatie van de domineeszoon in onze delegatie, dat de overheid haar energie in andere zaken moet investeren als het om boekverkoop gaat.

‘Vergewis je van de toestanden in Vlaanderen, waar het loslaten van de vaste prijs grote schade heeft aangericht, juist voor vergelijkbare lokaliteiten als Roelants, voor onmisbare plekken voor boekengekken’.’’

In 2011 werden wij genomineerd voor de Boekhandel van het Jaar-verkiezing. De jury was erg lovend over onze boekhandel. Uit het juryrapport:

‘Boekhandel Roelants in Nijmegen is een eigenzinnige boekhandel, typerend voor een universiteitsstad. Het assortiment is verrassend, diep en interessant. Roelants heeft twee vestigingen, vlak bij elkaar. (…) Nijmegen is goed beboekhandeld en Roelants springt eruit door de volstrekt eigen koers die hij volgt. Nieuw en ramsj door elkaar, maar wel zo bij elkaar gezet dat je er enorm hebberig van wordt. Een boekhandel die een volstrekt eigen koers volgt en alle retailwetten aan zijn laars lijkt te lappen. Hebberigheid is een nieuw criterium gebleken tijdens de ronde van de jury. Bij Roelants wordt iedereen hebberig. (…) De voorbeeldfunctie die Roelants volgens de jury heeft is de eigenzinnigheid in het assortiment.’

Roelants is ook op Facebook en Twitter te vinden, misschien makkelijk, om op de hoogte te blijven van ons nieuws. Klik op de buttons links bovenaan de pagina om onze pagina's te bezoeken!

  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734