30 jaar onafhankelijk in boeken

Stoute Schoenen, een avond met Bart van Loo

29
November

Blij en trots zijn wij in november Bart van Loo te ontvangen voor een fantastische avond in Bourgondische stijl. Wederom stapt Bart van Loo in de voetsporen van de Bourgondiërs. Acht Bourgondische steden reist hij af, tussen Brugge en Bergen op Zoom, Gent en Gouda, Namen en Nijmegen componeert Van Loo een alternatieve oergeschiedenis van onze gewesten, die meer is dan het verhaal van Holland en Vlaanderen alleen. Vervolgens trekt hij door Frankrijk, Zwitserland en natuurlijk de Bourgogne zelf en wordt duidelijk dat dit epos ook Europese geschiedenis van de bovenste plank is.

Deze wervelende avond zal plaatsvinden in de Sint Stevenskerk, een gepast decor voor het Bourgondische verhaal. Aanleiding voor deze avond is het verschijnen van Bart van Loo's nieuwe boek: Stoute schoenen - in de voetsporen van de Bourgondiërs.

Tickets voor en meer praktische informatie over deze avond vindt u hier.

Het nieuwe boek van Bart van Loo, Stoute Schoenen, ligt begin september in de boekhandel. 

Van het verzamelen van doodsprentjes tot het schrijven van De Bourgondiërs. Bart Van Loo wil graag de francofiele weg verkennen die voorafging aan de internationale bestseller die zijn leven veranderde. Misschien brengt hij een gedicht van Baudelaire uit het hoofd. Of trakteert hij ons op de strafste seksscène uit de Franse literatuur. Wie weet zingt hij een flard Aznavour. Uiteraard serveert hij enkele hoogtepunten uit zijn nieuwste boek Stoute Schoenen waarin hij een nooit eerder ondernomen tijdreis maakt naar het decor van ons Bourgondische oerverhaal. Het wordt kortom één lange verbale roetsjbaan à la Bart Van Loo. Dierdre Timp probeert hem daarbij enigszins binnen de perken te houden.

Met Dierdre Timp / Licht, techniek, scenografie: Bart De Koster  Foto: Geert Van de Velde / Ontwerp affiche: Dooreman

Terug naar overzicht